Vlada SBŽ-a zadužuje se za 12 milijuna KM za isplatu duga radnicima

12.05.2016. 11:36 / Izvor: Fena
Vlada SBŽ-a zadužuje se za 12 milijuna KM za isplatu duga radnicima

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je danas Odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 12 milijuna KM, za isplatu duga državnim službenicima i namještenicima koji su tužili Vladu i dobili presude zbog nepoštivanja prava iz radnog odnosa.

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je danas Odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 12 milijuna KM, za isplatu duga državnim službenicima i namještenicima koji su tužili Vladu i dobli presude zbog nepoštivanja prava iz radnog odnosa.

Na dug koji imamo zatezna kamata je 12 posto, a mi očekujemo da ćemo imati tri do četiri puta manju kamatu po ovom kreditnom zaduženju - kazao je novinarima ministar financija SBŽ-a Zoran Marković.

Marković je istaknuo kako proračunski deficit u ovoj županiji iznosi 39,3 milijuna KM i da se najveći dio odnosi na postojeći dug po pravosnažnim presudama zbog neisplaćenih regresa, naknada za prijevoz i topli obrok državnim službenicima i namještenici, te prosvjetnim radnicima i policijskim službenicima.

Na današnjoj sjednici Vlade je, među ostalim, donesna Odluka o pokretanju procedure za osnivanje javne srednje škole u Jajcu, uz usvojeni Zaključak da Vladi bude odstavljena analiza o školama koje ne ispunjavaju pedagoška mjerila i standarde kojih, prema procjenama pojedinih ministara, ima 30 posto u SBŽ-u.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital