Vodeća svjetska duhanska kompanija preuzela TDR

01.10.2015. 10:18 / Izvor: poslovniplus.com
Vodeća svjetska duhanska kompanija preuzela TDR

BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu, te udio u Tisku. Transakcija je, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosila 505 milijuna eura.

British American Tobacco (BAT), jedna od vodećih svjetskih duhanskih kompanija, završio je ovih dana proces preuzimanja TDR-a. Time je u cijelosti realiziran ugovor koji su, 30. svibnja u Londonu, potpisali predsjednik Uprave TDR-a, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici kompanije British American Tobacco.

Kako je kupoprodajnim ugovorom navedeno, BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu, te udio u Tisku. Transakcija je, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosila 505 milijuna eura.

Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja.

BAT je drugi svjetski proizvođač duhanskih proizvoda koji je prisutan na više od dvjesto svjetskih tržišta. Lider je na više od 60 tržišta. U svom portfelju ima više od dvjesto brendova, od čega je pet globalnih.

Preuzimanjem TDR-a, BAT će osnažiti svoju prisutnost u ovom dijelu Europe. Tomu će zacijelo pridonijeti iskustvo i znanje TDR-ovih stručnjaka, regionalno prepoznatljivi TDR-ovi brendovi te jedna od tehnološki najsuvremenijih tvornica u regiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital