al
Za kupovinu lijekova za pet hiljada penzionera Vlada ZDK-a osigurala 100.000 KM

Kapital / IZVJEŠTAJI

Za kupovinu lijekova za pet hiljada penzionera Vlada ZDK-a osigurala 100.000 KM

21.09.2018. 09:39 / Izvor: Fena

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila je Savezu udruženja penzionera i umirovljenika tog kantona sredstva u iznosu od 100.000 KM kao pomoć intervenirajućeg karaktera najugroženijoj kategoriji penzionera za kupovinu lijekova.

"Vlada je uvažila naš zahtjev za pomoć kategoriji penzionera s minimalnom penzijom od 348 KM i pomogla ovom značajnom finansijskom injekcijom. Nama je veliko zadovoljstvo da će oko 5.000 penzionera dobiti pomoć od 20 KM za kupovinu lijekova, na što penzioneri i troše najviše svog novca, a na čemu smo izuzetno zahvalni", kazao je predsjednik Saveza udruženja penzionera i umirovljenika u ZDK Mustafa Trakić, nakon prijema u Uredu premijera Miralema Galijaševića.

U Zeničko-dobojskom kantonu egzistira oko 60.000 penzionera od čega je čak 36.000 ili 60 posto s najnižom penzijom od 348 KM.

"Većina ove populacije su uglavnom jedini hranioci porodice i nastoje redovno izmiriti obaveze plaćanja režijskih troškova. S obzirom na tešku situaciju i druge svakodnevne potrebe penzionera, neophodna im je dodatna pomoć i podrška pa je Vlada, u skladu sa svojim mogućnostima, odlučila da pomogne najugroženijima", kazao je premijer Galijašević, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital