Za osam mjeseci na mobilne telefone u Parlamentu BiH potrošeno 12.000 KM

Kapital / IZVJEŠTAJI

Za osam mjeseci na mobilne telefone u Parlamentu BiH potrošeno 12.000 KM

06.11.2019. 10:12 / Izvor: Avaz.ba

Čelnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, šefovi njihovih kabineta, šefovi klubova i članovi kolegija Sekretarijata imaju na raspolaganju više od 70.000 KM godišnje za pokriće računa mobilnih telefona o trošku BiH.

Pravo na ovu vrstu troška imaju i savjetnici čelnih ljudi Zastupničkog doma i Doma naroda, kao i vozači, ali i šefovi parlamentarnih komisija koje, za sada, nisu formirane. Prema pisanju "Dnevnog avaza", za osam mjeseci zastupnici, izaslanici i zaposleni u Parlamentarnoj skupštini BiH na mobilne telefone potrošili su 12.000 KM.

S obzirom na visoke iznose koje imaju na raspolaganju za mobilne telefone, a imajući u vidu i da Parlamentarna skupština ne zasjeda, upućena je inicijativa za izmjenu Pravilnika o korištenju mobilnih telefona. Izmjene je tražio Klub poslanika Naše stranke i Nezavisnog bloka koji predlažu drastično smanjenje iznosa za mobilne telefone.

Prema njihovom prijedogu, predsjedavajući i njihovi zamjenici oba doma bi imali maksimalno 100 umjesto sadašnjih 500 KM za troškove mobilnih telefona, a šefovi klubova zastupnika i klubovi naroda imali bi 50 umjesto sadašnjih 150 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital