Zapečaćena četiri call centra u Sarajevu

17.05.2014. 10:52 / Izvor: eKapija.ba
Zapečaćena četiri call centra u Sarajevu

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 16.5.2014. godine izvršili kontrolu pet kontakt centara, odnosno call centara na području KS i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zapečatili četiri kontakt centra u kojima su zatekli 18 neprijavljenih radnika.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su ( 16.5.2014. godine ) izvršili kontrolu pet kontakt centara, odnosno call centara na području Kantona Sarajevo i  zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zapečatili četiri kontakt centra u kojima su zatekli 18 neprijavljenih radnika.

Kontrolom je obuhvaćeno pet kontak centara koji su obavljali djelatnost  ispitivanja tržišta i ispitivanja javnog mnijenja i djelatnost prikljupalja i naplata računa i kreditnih kartica.

Predmet inspekcijskog nadzora bilo je kontrola zakonitosti poslovanja, poštivanje odredbi Zakona  o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima, Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH i drugih poreznih zakona.

Zbog  utvrđenih nepravilnosti izdato je 12 prekršajnih naloga sa iznosom novčanih kazni u ukupnom iznosu od 21.500,00 KM.

Izdata su dva rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti.

U ovu aktivnost uključeni su inspektori Sektora za kontrolu velikih poreznih obveznika, istrage i obavještavanje, inspektori Sektora jedinstveni sistem i inspektori Odsjeka za inspekcijski nadzor Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital