Kapital / SVJETSKE BERZE

Zarade na Wall Streetu najviše od 2008.

19.09.2018. 14:02 / Izvor: seebiz.eu

Prosječna plaća na Wall Streetu prošle godine porasla je za 13 posto, do najviše razine od financijske krize 2008. godine, objavljuje Business Insider. U sektoru obveznica, godišnja plaća u New Yorku u prosjeku je, u 2017. godini dosegla iznos od 422,5 tisuća dolara. Navodi se to u nedjeljnom izvješću, koje potpisuje državni kontrolor Thomas DiNapoli.

Plaće na Wall Streetu rasle su paralelno s rastom profita financijskih kompanija za 42 posto. Financijska dobit kompanija u prošloj godini, naime, iznosila je 24,5 milijardi dolara.

Dobit financijskih kompanija nastavila je rasti i u ovoj godini i to za 13,7 milijardi dolara u prvom polugodištu, što je rast za jedanaest posto u odnosu na prošlu godinu.

"Financijske kompanije profitiraju svake godine od kraja 2009. godine i plaće u tom sektoru trenutno su najviše od 2009. godine i razdoblja financijske krize", stoji u izvješću Thomasa DiNapolia.

Navodi se, također, da će financijske kompanije i ove godine zabilježiti odličan rezultat.

Industrija obveznica sad ima više prosječne plaće od bilo koje velike industrije u New Yorku, a primanja zaposlenih u ovom sektoru iznose 21 posto od svih plaća u privatnom sektoru u New Yorku.

Diljem SAD-a, financijska industrija, odnosno njezin sektor obveznica, otvorila je više od 90 tisuća radnih mjesta, a očekuje se i otvaranje dodatnih 26.300 radnih mjesta u tekućoj godini.

Inače, u zadnjih sedam godina sektor je obveznica, diljem svijeta, otvorio više od 90 tisuća radnih mjesta, a očekuje se i rekordnih 26 tisuća novih radnih mjesta u ovoj godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital