Kapital / IZVJEŠTAJI

Završen 6. međunarodni sajam "EKOBIS 2008"

16.09.2008. 15:19 / Izvor: Privredna komora USK

U nedjelju, 14.09. ove godine završen je 6. međunarodni sajam "EKOBIS 2008" na kojem je izlagalo 250 izlagača iz devet zemalja, najveći broj izlagača bio je iz Bosne i Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske.

Pored izlagačkog dijela, održano je i 40-tak pratećih sadržaja po kojima je ovaj sajam i dobio epitet "Festival zdravog života": edukacijskih, ekoloških, turističkih, zabavnih i sportskih.

Zadnjeg dana sajma u nedjelju zbog loših vremenskih uvjeta odgođen je Gradski defile učesnika Atletske utrke "EKOBIS 2008", akcija čišćenja Žegarske Aleje od strane učesnika utrke i utrka na 1.000 m za dječake i 800 m za djevojčice za subotu, 20.09. ove godine.

Sajam je završen u nedjelju 14.09. u 18:00 kad su tradicionalno na kraju dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijim izlagačima.

Za najuspješniju privrednicu, a u okviru Projekta "Akademija ženskog poduzetništva", proglašena je direktorica Firme TUŠ iz Bihaća Suzana Lazić. Zahvalnice za doprinos razvoju ženskog poduzetništva dodijeljene su preduzeću "Engo" iz Bihaća, "Mind" iz Cazina, "Agrokomehanika komerc" iz Banjaluke, Agenciji "Bodygard Fileković" iz Bihaća, te Agenciji "Estera" iz Cazina.
Plaketa za kvalitet proizvoda i usluga dodijeljena je Turističkoj zajednici (TZ) Unsko-sanskog kantona (USK).

Nagrada za najbolju turističku ponudu dodijeljena je "Slovin Uniq" iz Rastoke - Slunj. Osnovna škola (OŠ) "Varoška Rijeka" najbolja je u eko-aktivnostima, "Laser" iz Bihaća je osvojio nagradu za najbolje uređen štand, dok je "Ris sportnautik" imao najbolje uređen izložbeni prostor.
"Limes" iz Pirota dobitnik je nagrade za paletu ekoloških proizvoda, dok je nagradu za kolektivni nastup dobila Obrtnička komora Federacije BiH.

Priznanje za sveukupan dojam i prezentaciju pripalo je firmi "Autroterm" iz Bihaća, za najkreativniji nastup proglašeno je Šumsko privredno društvo (ŠPD) "Unsko-sanske šume" iz Bosanske Krupe, dok je Županijska komora Karlovac imala najkvalitetniji nastup.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital