Kapital / IZVJEŠTAJI

Završena druga bh. konferencija o upravljanju ljudskim potencijalima

11.03.2008. 11:48 / Izvor: eKapija.ba

Na Drugoj bh. Konferenciji o upravljanju ljudskim potencijalima koja je jučer završena u Sarajevu, preko 300 učesnika, prije sve HR managera i managera uglednih bh. kompanija, imalo je priliku slušati zanimljiva predavanja istaknutih svjetskih eksperata u oblasti HR-a. Organizator je bio portal BoljiPosao.com, a učesnici su ponijeli pozitivne utiske sa ove uspješno organizirane i dobro posjećene Konferencije.

Na samom početku Konferencije predstavila se IEDC - Poslovna škola Bled koja je prezentirala svoj međunarodni postiplomski MBA studij. Kenan Mandra, direktor marketinga portala BoljiPosa.com prisutnima je predstavio spektar novih usluga BoljiPosao.com zasnovanih na konceptu employer brandinga, filozofije izgradnje ugleda poslodavaca kroz promotivne aktivnosti i istraživanja. Posebnu pažnju privukla ne najava najprestižnijeg karijernog događaja u Bosni i Hercegovini – Sarajevski sajam Karijera/08 koji se održava 15. i 16.maja 2008. godine u Skenderiji, a organizatori su BoljiPosa.com i Centar Skenderija – Sarajevski sajam. Ovaj najveći karijerni događaj svih vremena u BiH će privući preko 15.000 posjetitelja koji će posjetiti štandove 70 kompanija iz BiH i Slovenije koje nude radna mjesta te brojna predavanja i edukacije koje će doprinjeti zapošljavanju i razvoju karijere. Na konferenciji je promoviran i prvi broj revije namjenjene HR managerima – BoljiPosao koju izdaje istoimeni portal, a revija je besplatno podjeljena svim učesnicima.

Mg. Valentina Franca je na konferenciji govorila o značaju robne marke poslodavca za dobijanje najboljih kandidata što je izazvalo poseban interes domaćih kompanija koje sve više prepoznaju u primjenjuju suvremene trendove u upravljanju ljudskim potencijalima. Centralna tema bila je "Coaching" koji se svojim aktivnim pristupom u praksi pokazao kao izuzetno efektivna metoda gdje klijent uz pomoć coacha koji ga usmjerava i prati sam pronalazi put do cilja. Sa metodom i praktičnim alatima coachinga, učesnike je upoznao Profesor liderstva na IEDC Poslovnoj školi - BLED, Slovenija te profesor emeritus, Poslovna škola Queen`s Univerziteta, Kanada, Dr. Donald Nightingale koji je u zanimljivim i interaktivnim pristupom animirao sve sudionike konferencije na vježbe sa praktičnim primjerima iz prakse tako da Konferencija poprimila dimenzije praktičnog sagledavanja koristi takvog pristupa u razvoju djelatnika temeljem vlastite situacije u poduzeću.

BoljiPosao.com je najavio nastavak uspješne serije HR konferencija tako da je u planu već treća konferencija. Kada i gdje – saznat ćete uskoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital