Zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno zatvoreno osam zlatara

Kapital / IZVJEŠTAJI

Zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno zatvoreno osam zlatara

18.03.2019. 13:35 / Izvor: SRNA

Od 15 kontrolisanih poreskih obveznika koji se bave prometom zlata, srebra i drugog nakita inspektori Poreske uprave Republike Srpske utvrdili su nepravilnosti u osam slučajeva, zbog čega je izdato osam prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 6.000 KM.

Za tih osam poreskih obveznika izrečena je mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa i drugih prekršaja iz Zakona o fiskalnim kasama, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Mjere privremene zabrane obavljanja djeatnosti, u okviru pojačane akcije, izrečene su poreskim obveznicima "In trejd" i "Smaragd" iz Bijeljine, "Lukas" iz Banjaluke, "Dukat" iz Mrkonjić Grada, "Zlatara Trivić" iz Šamca, "Zlatar Ličanin" iz Kozarske Dubice, "Anamarija" iz Rogatice i "Rubin" iz Trebinja.

Inspektori Poreske uprave će i u narednom periodu nastaviti da vrše kontrole evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa.

Iz Poreske uprave podsjećaju da neizdavanje fiskalnih računa pokazuje da je poslovanje poreskih obveznika nelegalno i predstavlja utaju poreza.

"Poreska uprava prilikom kontrola samo sprečava obveznike da rade nelegalno, da vrše utaju poreza i da budu nelojalna konkurencija onima koji izdaju fiskalne račune prilikom prodaje robe ili usluga", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital