Kapital / IZVJEŠTAJI

Zbog povećanja prihoda usvojen rebalans budžeta Bihaća

20.09.2018. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Vijećnici Gradskog vijeća Bihaća usvojili su na sjednici rebalans ovogodišnjeg budžeta jer su prihodi za 6,67 posto veći u odnosu na prvobitni plan.

Prihodi su povećani za iznos od 1.748.990 KM, od čega se iznos od 1.286.622 KM odnosi na tekuće i kapitalne potpore i donacije koje su već uplaćene na račun Grada Bihaća i na one za koje se očekuje uplata do kraja fiskalne godine.

U odnosu na usvojeni budžet, porezni prihodi povećani su za iznos 777.634 KM, a povećanje je rezultat povećanja poreza na imovinu i prihoda od indirektnih poreza, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Tekuće potpore i donacije povećane su za 135.622 KM, a odnose se na sredstva koja su uplaćena na račun Grada ili će biti izvršena uplata na osnovu potpisanih Ugovora s donatorima (UNDP-učešće u MEG projektu, sredstva UNICEF-a JU Centru za socijalni rad i BH Telecom).

Na bruto platama, naknadama i doprinosima poslodavaca i ostalim doprinosima smanjen je iznos od 40.488 KM, a razlog je usklađivanje planiranih plaća i naknada zaposlenih s novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji.

Tekući grantovi povećani su za iznos 576.118 KM, a najveće povećanje na Službi za lokalno-ekonomski razvoj i to povećanje planirano je za finansiranje privremenog skloništa za životinje, te potpisane Sporazume između grada i finansijera određenih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital