Zbog racionalizacije poslovanja UniCredit Bank pripaja UniCredit Leasing

08.03.2017. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Zbog racionalizacije poslovanja UniCredit Bank pripaja UniCredit Leasing

Planirani datum sa kojim se planiraju provesti učinci namjeravane reorganizacije - pripajanja je 30.06.2017. godine, po ispunjenju svih uvjeta u skladu sa primjenjivim propisima.

Nadzorni odbor UniCredit Bank d.o.o. Mostar donio je Odluku o reorganizaciji - pripajanju supsidijarnog društva UniCredit Leasinga UniCredit Bank.

U Odluci se također navodi da namjeravana reorganizacija - pripajanje ima opravdanost u činjenici da su Banka i Leasing Društvo vlasnički povezani na način da je Banka jedini član Leasing Društva sa 100% udjela, te da Banka u skladu sa Zakonom bankama FBiH, između ostalog, ima registriranu djelatnost financijskog leasinga, pa bi namjeravana reorganizacija -pripajanje rezultiralo unaprjeđenjem i racionalizacijom poslovanja članica UniCredit Grupe u FBiH.

Navode da će nakon izvršenog pripajanja Leasing Društva kao supsidijarnog društva Banci, Banka biti pravni slijednik pripojenog Leasinga sa nepromijenjenim nazivom UniCredit Bank d.d. i sjedištem u Mostaru, Ulica Kardinala Stepinca b.b.

Pripajanje neće imati utjecaja na prava dioničara sadržana u dionicama čiji su vlasnik.

Planirani datum sa kojim se planiraju provesti učinci namjeravane reorganizacije - pripajanja je 30.06.2017. godine, po ispunjenju svih uvjeta u skladu sa primjenjivim propisima.

Brisanjem Leasing Društva, kao pripojenog društva, u sudskom registru Leasing Društvo će prestati postojati, navodi  se u Odluci. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital