Kapital / BANKARSTVO

Zbog zastoja u radu Komisije desetine miliona KM na čekanju​

27.05.2020. 10:13 / Izvor: Akta.ba

Udruženje banaka BiH poziva Parlament Federacije BiH /FBiH/ da hitno imenuje članove Komisije za vrijednosne papire FBiH da bi bile izbjegnute nemjerljive negativne posljedice, jer je zbog zastoja u radu Komisije desetine miliona KM na čekanju.

"Ponovo skrećemo pažnju na urgentnost otklanjanja zastoja u radu Komisije kako za bankarski sektor, tako i za ukupnu poslovnu zajednicu u BiH. Zbog nemogućnosti rada Komisije za vrijednosne papire FBiH na desetine miliona KM ulaganja u bankarski sektor u BiH je na čekanju već duži period", saopšteno je iz Udruženja banaka BiH.

Iz ovog udruženja izražavaju uvjerenje da će nadležne strukture u okviru Parlamenta FBiH imati sluha za hitnost u rješavanju ovog pitanja.

Iz Udruženja podsjećaju da je osnovni zadatak Komisije zaštita investitora, te nadzor tržišta i učesnika na tržištu, kao i nadzor emisije i prometa vrijednosnih papira, da bi bila izbjegnuta nemjerljiva šteta privredi, bankama, dioničkim društvima, dioničarima i investitorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital