Google je 10 godina analizirao i otkrio kakvog šefa baš svi vole

29.11.2019. 11:35 / Izvor: 24sata
Google je 10 godina analizirao i otkrio kakvog šefa baš svi vole

Dobar šef mora znati stvoriti sigurno radno okruženje u kojem se nitko ne boji da će biti ismijan ili imati posljedice zbog prijedloga rješenja.

Dobar šef mora znati stvoriti sigurno radno okruženje u kojem se nitko ne boji da će biti ismijan ili imati posljedice zbog prijedloga rješenja. Dobar menadžer zna potaknuti radnike pohvalom, ali i konstruktivnom kritikom, piše 24sata.hr.

Ako je šef nesposoban, badava sva sredstva koja ulažete u regrutiranje kadrova, ljudi će tražiti prvu priliku da odu. Ako je šef dobar, to potiče vjernost radnika kompaniji, pokazuje 10-godišnje istraživanje Googlea pod nazivom “Project Oxygen”. Cilj je bio utvrditi što čini dobrog menadžera. Pokazalo se da su tehničke vještine manje važne.

Važnije su one povezane s emocionalnom inteligencijom: da zna slušati i dijeliti informacije i znanje s kolegama.

Mora znati stvoriti sigurno radno okruženje u kojem se nitko ne boji da će biti ismijan ili imati posljedice zbog prijedloga rješenja. Dobar menadžer zna potaknuti radnike pohvalom, ali i konstruktivnom kritikom, i dopušta im kreativnost u poslu. Također, mora imati jasno definiranu strategiju timskog rada te znati preuzeti odgovornost za odluke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera