Karijera / TIPS AND TRICKS

Jurjević iz Zagrebačke banke direktor HVB Central Profit banke

29.04.2007. 21:22 / Izvor: Investitor

Član Uprave Zagrebačke banke Zvonimir Jurjević imenovan je, sukladno odluci Nadzornog odbora HVB Central Profit banke, generalnim direktorom te sarajevske banke. Jurjević će stupiti na novu dužnost nakon što se pribave sve suglasnosti nadležnih nadzornih tijela, a s navedenim datumom ujedno će i prestati njegovo obnašanje funkcije člana Uprave u Zagrebačkoj banci, navodi se u saopštenju Zagrebačke banke.

Sadašnji glavni direktor HVB Central Profit banke, Alexander Zsolnai, napustit će banku i preuzeti drugi izazov u svojoj profesionalnoj karijeri, dodaje se u saopštenju, prenosi zagrebački Banka magazin.

Kao generalni direktor HVB Central Profit Banke, Jurjević će biti izravno uključen u stvaranje nove UniCredit Bank BiH koja će nastati povezivanjem današnje UniCredit Zagrebačke banke i HVB Central Profit banke, i čiji proces integracije bi trebao biti završen do kraja 2007. Procjenjuje se da će “nova” banka imati tržišni udio od preko 22 posto, a uz Novu Banjalučku banku, također članicu UniCredit Grupe, tržišni udio premašivat će 25 posto, stoji u saopštenju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera