Kompanija iznenadila zaposlene bonusom od 10 miliona dolara

12.12.2019. 13:18 / Izvor: CNN
Kompanija iznenadila zaposlene bonusom od 10 miliona dolara

198 službenika dobilo neočekivane bonuse u prosjeku od 50.000 dolara, i to je ličilo na pravo božično čudo.

Kada je kompanija koja se bavi prodajom nekretnina iz Baltimora "St. John Properties" podijelila crvene koverte zaposlenima na svojoj godišnjoj zabavi u subotu, niko nije znao šta da očekuje.

Tako je 198 službenika dobilo neočekivane bonuse u prosjeku od 50.000 dolara, i to je ličilo na pravo božično čudo. Svi bonusi ukupno su činili iznos od deset miliona eura.

"Kada sam otvorila kovertu, nisam mogla da vjerujem. To je bilo nevjerovatno", rekla je Stephanie Ridgway, jedna od zaposlenih u toj kompaniji.

Predsjednik kompanije Lawrence Maykrantz rekao je za CNN da je ta firma ispunila svoj glavni i najveći cilj da se razvije do 20 miliona kvadrata u nekretninama, i to udvostruči kroz 14 godina.

"Željeli smo da uradimo nešto da zahvalimo svim našim službenicima koji su nam pomogli da postignemo taj cilj, i željeli smo da učinimo nešto veliko", kazao je on.

Svaki zaposleni dobio je novac u odnosu na godine rada u toj kompaniji. Najmanji bonus iznosio je 100 dolara, za zaposlenog koji je upravio bio primljen i nije još ni počeo da radi u toj firmi.

Najveći bonus bio je 270.000 dolara.

"Ovo je bio jedan od najdirljivijih događaja kojima sam prisustvovao. Vrištali su, plakali, smijali se, grlili nas", kazao je direktor.

Ponosni smo na naše zaposlene, dodao je.

"Oni su osnova i razlog za uspjeh naše kompanije. I željeli smo da im kažemo veliko hvala, izgleda da smo uspjeli u tome", zaključio je.

 

It’s our honor to publicly announce that a $10 million bonus will be paid to all St. Johns Properties employees in...

Posted by St. John Properties, Inc. on Monday, December 9, 2019

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera