Prvotravanjske šale u uredu: Riskantno, ali zabavno!

01.04.2014. 13:31 / Izvor: eKapija.ba
Prvotravanjske šale u uredu: Riskantno, ali zabavno!

Među uobičajenim uredskim šalama je slanje ljubavnih poruka kolegi ili kolegici s tuđeg e-maila ili podmetanje alkohola u aparat za vodu.

Stigao je 1. april, a s njim i mnoge ideje za zbijanje šala na račun prijatelja ili kolega. Istraživanje portala careerbuilder.com je pokazalo kako je čak 32 posto  zaposlenika u SAD-u nasjelo ili osmislilo prvotravanjsku šalu, prenosi portal poslovni-savjetnik.com.

Ukoliko ste se naumili našaliti s kolegama, utoliko vodite računa da isto može biti vrlo riskantno. Šala ne smije utjecati na poslovanje tvrtke. Ona bi tek trebala nasmijati suradnike. Portal mojposao.hr donosi nekoliko primjera koji su završili neslavno…

Tako je jedan američki zaposlenik ostavio svoje cipele i odjeću na biljci u toaletu čime je ostavio dojam da neka osoba satima ne izlazi van, nakon čega su zaposlenici pozvali hitnu pomoć mislivši da je osobi pozlilo.

Među uobičajenim uredskim šalama je slanje ljubavnih poruka kolegi ili kolegici s tuđeg e-maila ili podmetanje alkohola u aparat za vodu. Zanimljiv je bio primjer jednog zaposlenika koji je dao oglas u novine da mu kolega prodaje kuću te se na isti javio svom kolegi i kazao mu da je zainteresiran za kupnju.

Vodite računa da šala ne izazove ljutnju ili neke negativne posljedice. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera