Slavne žene otkrile poslovne savjete koje su naučile od svojih majki

24.05.2019. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Slavne žene otkrile poslovne savjete koje su naučile od svojih majki

Ove uspješne i poznate poduzetnice odlučile su sa svima podijeliti savjete koje su im majke dale dok su bile još male, a koji su im puno pomogli kasnije u životu.

Majke igraju veliku ulogu u našem odrastanju. Nekada nam daju savjete koje upijemo poput spužve i mnogo nam pomognu u kasnijem životu. 

Ove uspješne i poznate poduzetnice odlučile su sa svima podijeliti savjete koje su im majke dale dok su bile još male, a koji su im puno pomogli kasnije u životu.

Eva Longoria, glumica i producentica

Glumica je u jednom intervjuu za Cosmopolitan otkrila da joj je majka dok je bila mala ponavljala jednu rečenicu koja joj se urezala u pamćenje cijeli život. Ta joj je rečenica znala pomoći u nekim trenucima života, pogotovo u osjećaju nesigurnosti. Rečenica glasi: ''Nikad ne zaboravi od kud si''.

Michelle Obama, bivša prva dama Amerike

Michelle Obama je nekada radila s dokumentima u Washingtonu, što je bio posao koji opisuje kao dosadan i zatupljujući. Zbog toga je bila vrlo nesretna pa se jednoga dana požalila majci da ne može više tako živjeti. Majka, koja se nikada nije miješala u njen život i bila je prilično jednostavna žena, ponudila joj je odgovor koji nikada neće zaboraviti. Rekla joj je: ''Sada zaradi novac, a kasnije se brini za sreću.'

Hillary Clinton, američka državna tajnica i bivša kandidatkinja za predsjednicu

Hillary Clinton možda nikada ne bi završila fakultet da nije bilo savjeta njene majke. Mjesec dana nakon početka školovanja na Sveučilištu Wellesley, Hillary je plačući nazvala svoje roditelje da im kaže kako joj je ovo preteško i da želi odustati i vratiti se kući. Majka joj je tada rekla: ''Ne, sada moraš izdržati. Izdrži ovdje barem do kraja godine, a ako ćeš tada još uvijek htjeti odustati, možemo pričati o tome.'' Naravno da na kraju nije odustala, a majci je vječno zahvalna jer je zbog nje završila fakultet.

Mary Barra, izvršna direktorica tvrtke General Motors

Maryna majka odrasla je za vrijeme Velike depresije pa je bila fokusirana na težak rad. Nju i brat naučila je dvije važne lekcije: ''Nema zamjene za naporan rad, Radi prije nego što se počneš igrati.

Mazie Hirono, američka senatorica

Najbolji savjet koji je Mazie ikada dobila od majke je bio da prihvaća rizike. Majka joj to nije govorila često, no pokazala je kroz svoja djela. Dok je Maizie bila mala, majka joj je odlučila napustiti nesretan brak i odseliti se iz Japana na Hawaii-e bez gotovo ičeg. Priča o njenom uspjehu u nepoznatom za Maizie je bila izvor hrabrosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera