Rješenje o vrijednostima koeficijenata za korekciju procijenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti

05.03.2021. 12:00 / Izvor: Službeni glasnik BiH
Rješenje o vrijednostima koeficijenata za korekciju procijenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti

Poresku osnovicu za obračun poreza na nepokretnosti predstavlja procijenjena tržišna vrijednost nepokretnosti koja je određena u skladu sa Zakonom o porezu na nepokretnosti.

 

Službeni glasnik Republike Srpske - Broj 19,  5.3.2021. 

 

Na osnovu člana 4. stav 5. Zakona o porezu na nepokretnosti (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 91/15) i člana 82. stav 3. Zakona o republičkoj upravi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 115/18), direktor Poreske uprave Republike Srpske donosi

 

RJEŠENjE
O VRIJEDNOSTIMA KOEFICIJENATA ZA KOREKCIJU
PROCIJENjENE TRŽIŠNE VRIJEDNOSTI NEPOKRETNOSTI ZA 2021. GODINU

 

1. Poresku osnovicu za obračun poreza na nepokretnosti predstavlja procijenjena tržišna vrijednost nepokretnosti koja je određena u skladu sa Zakonom o porezu na nepokretnosti.

2. Skupštine opština i gradova dužne su da Poreskoj upravi dostave odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na svojoj teritoriji za sljedeće nepokretnosti:
1) zemljište (građevinsko, poljoprivredno, šumsko, industrijsko i ostalo) i
2) građevinske objekte (stan, kuća, poslovni, industrijski i ostali objekti).

3. Poreska uprava utvrđuje poresku osnovicu na osnovu vrijednosti iz tačke 2. ovog rješenja i karakteristika nepokretnosti navedenih u prijavi za upis u Fiskalni registar nepokretnosti.

4. Za svaku karakteristiku nepokretnosti Poreska uprava određuje vrijednost koeficijenta kojim se vrši korekcija tržišne vrijednosti nepokretnosti.

5. Elementi za korekciju procijenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti i vrijednosti koeficijenata za svaku karakteristiku nepokretnosti dati su u sljedećim tabelama

 

Kompletno Rješenje je u Attachmentu

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:
rjesenje.pdf

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.