Adis Hadžić, sportski novinar na TV OBN: Sportsko novinarstvo kao izazov

05.09.2012. 14:16 / Izvor: eKapija.ba
Adis Hadžić, sportski novinar na TV OBN: Sportsko novinarstvo kao izazov

Adis Hadžić svima potnato lice sa televizijskih ekrana, po zanimanju diplomirani politolog, no nekadašnji zaljubljenik u košarku, nakon upisa na Fakultet političkih nauka, prebacio se u novinarske vode i "specijalizirao" sportsko novinarstvo.

Osim na OBN televiziji, Adis je svoje novinarsko iskustvo sticao u nekoliko medija: radio stanicama Studentski eFM radio, Radio Stari Grad te Radio Kameleon, a radio je i za nezavisne televizijske kuće.

Ono što bi svakako izdvojio iz dosadašnje karijere jest praćenje utakmica sa lica mjesta reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro 2008., Finale kupa UEFA 2007. i 2008., europski Superkup 2007. i 2008., finale NBA lige 2007 te ovogodišnju Ligu prvaka.

Voli putovati, što se savršeno uklapa u opis posla sportskog komentatora. Dosad je sa OBN televizijom imao priliku obići gotovo cijelu Europu. Rad na OBN-u za Adisa predstavlja veliki profesionalni izazov, ali s obzirom da je sportsko novinarstvo nešto što je za njega "prije svega ljubav, pa tek onda posao", nije mu se teško nositi sa tim. Posebnu pažnju posvećuje talijanskom "Calciu" i sa velikom pažnjom prati sva nogometna događanja u zemlji aktualnih svjetskih prvaka.

S obzirom da Serie A intenzivno, kao komentator, prati već četiri sezone talijanski nogomet prerastao mu je u pravu opsesiju. Posebno se divi majstorijama Alessandra del Piera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti