Aleksandar Sajić, direktor i osnivač Advokatske firme "Sajić" o.d. Banja Luka - prvog advokatskog društva u BiH

20.11.2008. 15:52 / Izvor: eKapija.ba
Aleksandar Sajić, direktor i osnivač Advokatske firme 'Sajić' o.d. Banja Luka - prvog advokatskog društva u BiH

Aleksandar Sajić rođen je 02.05.1971. godine u Banjoj Luci. Diplomirao je 1997. godine na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci, a 2000. godine upisuje se u Imenik advokata Advokatske komore Republike Srpske. Iste godine, zajedno sa majkom, osniva zajedničku advokatsku kancelariju Sajić Stojanka i Sajić Aleksandar.

2003. godine osniva prvo, i doskora jedino, advokatsko društvo u Bosni i Hercegovini, Advokatsku firmu "Sajić".

Od osnivanja firma je bila okrenuta zapošljavanju mladih, tek svršenih pravnika, koji su prva praktična znanja i iskustva stekli upravo radeći u njoj na poslovima advokatskih pripravnika, zatim stručnih saradnika za pravne poslove, a kasnije i advokata. Firma ima petnaest zaposlenih i najbrojnije je advokatsko društvo u Bosni i Hercegovini. Bave se pružanjem svih pravnih usluga, a trenutno učestvuju u nekoliko velikih investicionih projekata iz oblasti telekomunikacija, drvne industrije, energetike i građevinarstva.

Shodno tome, Advokatska firma "Sajić" o.d. Banja Luka primila je još četiri diplomirana pravnika koja će obavljati poslove pripravnika i time steći uslove za polaganje pravosudnog ispita i upisa u knjigu advokata.

"Od osnivanja 2003. godine praksa nam je da zapošljavamo mlade, tek svršene studente prava sa malo ili nimalo pravnog iskustva, te da ih onda kroz naš već uhodani sistem obuke vrlo brzo uvodimo u rad naše firme", istakao je za eKapija.ba direktor Aleksandar Sajić.

Neki od njihovih stalnih klijenata su: SIEMENS, NOKIA SIEMENS NETWORK, VERDISPAR, ASSOSIATED TIMBER GROUP LIMITED, MERKATOR Ljubljana, DALEKOVODI Zagreb, TELEKOMUNIKACIJE RS, BH TELECOM, HT ERONET, LRC inžinjering, CITADEL, PETROL Banja Luka, VRBAS PETROL Banja Luka, KALDERA COMPANY, IDEAL KOMPANI Banja Luka, ORFEJ Banja Luka, JAĆIMOVIĆ d.o.o. BANJA LUKA, TOTAL TV BH d.o.o. Banja Luka, MERIDIAN Banja Luka, METROMEDIA, EUROMEDIC Banja Luka, UDRUŽENJE DOKTORA MEDICINE PRIVATNE PRAKSE RS i dr.

Advokatska firma "SAJIĆ" usluge pruža na teritoriji cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pred svim sudskim i upravnim organima.

Aleksandar ima aktivno znanje engleskog jezika što mu pomaže u učestvovanju i usavršavanju na raznim internacionalnim konferencijama. Prateći europske standarde odlučio se i na uvođenje sistema menadžmenta kvaliteta prema seriji standarda ISO 9000:2000 i dobijanja CE oznake, a time će postati prva advokatska firma u Bosni i Hercegovini koja je uvela standarde i norme EU.

Oženjen je i otac jednog djeteta. Slobodno vrijeme koristi za gledanje filmova.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti