Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Almir Kujundžić, direktor Deutsch Bosnische Cooperation: Samo ozbiljan pristup poslu može da garantira uspjeh

13.02.2009. 15:04 / Izvor: eKapija.ba

Almir Kujundžić rođen je u aprilu 1978. godine u Gračanici. Nakon osnovne škole otišao je u Zagreb gdje je završio Strojarsko tehničku školu. Trenutno je student završne godine Poslovne škole na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a također je završio specijalizaciju za proizvodnju rasadnog materijala u Holandiji.

Almir je svoju poslovnu karijeru započeo u porodičnoj kompaniji za proizvodnju plastenika Iplas Gračanica, a od 2005. godine je direktor kompanije Deutsch Bosnische Cooperation, prve njemačke investicije na području općine Gračanica.

"Vlasnici DBC-a su zadovoljni dosadašnjim radom kompanije i poslovnim rezultatima u 2008. godini, a za 2009. godinu planiramo modernizaciju proizvodnog prostora te formiranje zajedničke kompanije sa engleskim partnerom za proizvodnju lakomontažnih hala i konstrukcija za transportere", ističe Kujundžić sa zadovoljstvom te dodaje da recesija neće pogoditi ovu kompaniju budući da očekuju rast proizvodnje u iznosu od 25 posto, što će učvrstiti njihovu poziciju lidera u proizvodnji valjaka, opreme za rudarstvo i kamenolome u regionu.

Napomenimo još da je kompanija Deutsch Bosnische cooperation osnovana u kooperaciji sa jednim od vodećih njemački proizvođača valjaka i samim tim raspolaže sa 25 godina iskustva.

Ovo iskustvo već uspješno koriste mnoga preduzeća kao npr. rudnici: RAG, RWE, Kakanj, EFT, Voest Alpine, ESCO – European Salt Company te mnogi drugi. Kada je u pitanju automobilska industrija, ova DBC uspješno sarađuje sa automobilskim gigantima kao što su Volkswagen, DaimlerCrysler, Audi, Volvo itd., te sa aerodromima Sochi, Moskva, Abu Dhabi, Düsseldorf, Frankfurt.

DBC također sarađuje i sa cementarama Heidelberg, Alias Cement, ArcelorMittal te sa mnogim drugim manje poznatim firmama koje bi, ako bismo ih sve pobrojali, sačinile poprilično dugačku listu. Kao najveću prednost svoje kompanije, kako kaže Almir, smatraju prosječnu starosnu dob uposlenih koja iznosi 28 godina.

On sa posebnim zadovoljstvom ističe da poslovna filozofija firme, a također i njegova lično glasi da samo ozbiljan pristup poslu može da garantira uspjeh.

Ovaj mladi i uspješni poslovni čovjek je sretno oženjen otac osamnaestomjesečne djevojčice.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti