Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Ana Jergović PR menadžer, COTRUGLI Business School: CBS MBA stipendije

09.09.2009. 14:31 / Izvor: eKapija.ba

Ana Jergović je marketing i PR menadžerica u međunarodnoj poslovnoj školi COTRUGLI Business School. U skladu sa promovisanjem DOP poslovanja koje je utkano u viziju i misiju škole, COTRUGLI je pokrenula projekt dodjele E/MBA stipendija u JI Europi, za kojeg je Ana bila zadužena. Projekt obuhvaća BiH, Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju, Srbiju, Bugarsku i Rumunjsku, njegov cilj je potaknuti pozitivne promjene u zemljama regije, a vrijednost koju škola dodjeljuje premašuje 100.000 eura u svakoj zemlji. U BiH su već realizirana 2 projekta uz podršku lokalnih medijskih partnera. COTRUGLI je sudjelovala i u procesu odabira društveno odgovornog preduzeća godine za BiH, Dobro 09.

Ana je članica uprave stručnog časopisa „qLife“, posvećenog izučavanju DOP-a, te nauke i umjetnosti liderstva. Na kraju je Executive MBA programa, a studirala je njemački i talijanski jezik za Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U skladu sa promovisanjem društveno odgovornog poslovanja koje je značajna stavka vizije i misije COTRUGLI Business School, škola je pokrenula projekt dodjele E/MBA stipendija u JI Europi u želji da što većem broju perspektivnih i ambicioznih ljudi omoguće dodatno edukovanje.

Ana Jergović će sudjelovati kao predavač na trećoj jednodnevnoj konferenci o odnosima s javnošću "Sarajevo PR Open" koja će se održati 14.10.2009. godine u Sarajevu, a govoriće o temi "CBS MBA stipendije".

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti