Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Andrej Broz prvi čovjek "Combisa" u BiH

08.01.2008. 10:54 / Izvor: Nezavisne novine

Andrej Broz, unuk Josipa Broza Tita, postao je prvi čovjek hrvatske informatičke kompanije "Combis" za tržište BiH.

Kao operativni menadžer "Combisa" za BiH biće zadužen za unutrašnju organizaciju poslovanja, tržišni rast i razvoj kompanije kao regionalnog partnera koji nudi kompletna ICT rješenja za poslovne korisnike.

Posljednjih pet godina Broz je u "Combisu" bio konsultant za primjene novih tehnologija. Iza sebe ima višegodišnju uspješnu međunarodnu karijeru koju je započeo u Rusiji gdje je radio kao konsultant za nove tehnologije.

Karijeru je nastavio u Slovačkoj i Češkoj kao marketing menadžer za "East Air Company". Broz je diplomirao u Moskvi na ekonomskoj akademiji G. V. Plehanov na kojoj je 1997. godine i magistrirao međunarodne ekonomske odnose.

"Ovim imenovanjem "Combis" potvrđuje nastavak svog strateškog razvoja kao regionalne kompanije" saopšteno je iz Combisa.

Prvi korak na tržište regiona "Combis" je ostvario otvaranjem kancelarije u Sarajevu 2006. godine. Do kraja 2008. godine "Combis" na području BiH planira zaposliti još dvadesetak novih ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti