Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Berin Tuzlić, kreativni direktor agencije Via Media, u slobodno vrijeme muzičar - Iskustvo stvarano kroz osmišljavanje

08.09.2009. 16:14 / Izvor: eKapija.ba

Berin Tuzlić, kreativni direktor agencije Via Media, osnivač Udruženja za art i vizualne komunikacije PIXEL, obavlja dužnost Predsjednika ASIFE BIH – svjetskog udruženja animatora, umjetnik i muzičar u slobodno vrijeme.

Iskustvo stvarano kroz osmišljavanje, razvoj i imepementaciju kreativnih kampanja u BiH i široj regijii za domaće i internacionalne klijente, pokretanje škole za animaciju, autorski projekti i art filmovi samo su dio svakodnevnog posla ovog kretivnog direktora.

Za svoj rad od 1989. godine do danas nagrađen je prestižnim priznanjima, od kojih posebno izdvaja "Zlatni dukat Ataturk" za kretivni slogan "Yes, we are open!" turskog ministarstva kulture i turizma, na prvom BH advertising festivalu NO limit - reklamu "Lude krave", te za film "Sarajevo ne znam kad i ne znam gdje" koji je uspio osvojiti 33 nagrade.

Učestvovao sa svojim autorskim radovima na 21 internacionalnih festivala širom svijeta: France, Japan, Netherlands, New York, Toronto, Paris, Hiroshima, Zagreb, Beograd, Ljubljana, Prague, Isfahan, Kina, California.

Ideje za kreativne kampanje, korporativno brandiranje, razvoj kreativnih komunikacija, dizajn, redizajn postojećih kreativnih rješenja, lansiranje novih, čine njegov život uzbudljivim i dinamičnim. I pored svega muzika je njegova druga ljubav, preko 20 godina.

U periodu od 13. – 23. septembra 2009. godine, Berin Tuzlić na poziv ASIFA Kina, u kineskom gradu Chung Chen, će sudjelovati na ovogodišnjem forumu video igrica, stripa i animacije u oglašavanju, gdje će zajedno sa 100 svjetskih animatora ostaviti otisak svojih ruku.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti