Biljana Ilić, prodajni inžinjer Trimo BH d.o.o.: Biti dio Trimo tima je velika čast jer uvijek iz vas izvlači najbolje

13.04.2009. 11:35 / Izvor: eKapija.ba
Biljana Ilić, prodajni inžinjer Trimo BH d.o.o.: Biti dio Trimo tima je velika čast jer uvijek iz vas izvlači najbolje

Biljana Ilić je rođena u Tuzli, gdje je završila tri razreda osnovne škole, a zatim igrom sudbine, završava osnovnu i srednju – Gimnaziju Filip Višnjić u Bijeljini. Na putu odrastanja kroz život prolazila su joj mnogobrojna razmišljanja šta želi da bude kad odraste. Kao mala, kada bi je neko upitao šta će biti kada odraste uvijek je odgovarala `poslovna žena`.

"Uvijek sam imala sklonosti ka pisanju, voljela sam jezike i historiju. Kako bi ukombinovala svoju viziju 'poslovne žene' sa ljubavlju prema historiji i jezicima, u prvoj godini srednje škole javila se zvijezda vodilja mene u budućnosti: političke nauke, međunarodni odnosi, diplomatija. Ipak, na `dan odluke` ja se opredijelim za ekonomiju, međunarodno poslovanje", ističe Ilićeva.

Nakon završenih studija u Beogradu, Biljana se vraća u Bosnu i počinje potragu za poslom. Prvi posao joj je bio u AC Star d.o.o., zastupništvo Mercedes Benz putničkog i teretnog programa na poziciji sales menager u Tuzli, gdje je radila narednih godinu dana. Poslije toga prelazi u Inter Auto d.o.o. zastupništvo Audija i Seata gdje, kako navodi, za vrlo kratak vremenski period proširuje svoja znanja engleskog i njemačkog jezika i gdje je radila sa vrhunskim stručnjacima u svojoj oblasti. Nakon određenog vremenskog perioda prelazi u Trimo BH d.o.o. gdje je i danas zaposlena na poziciji prodajnog inžinjera.

"Ipak, svi stremimo ka nečemu većem, višem i boljem, tako da, poslije određenog vremenskog perioda, ja sam u Sarajevu u kompaniji Trimo BH d.o.o.", kaže Biljana.

Kompanija Trimo postoji 47 godina i bavi se proizvodnjom čelične konstrukcije, krovnih i fasadnih panela, kontejnera za potrebe gradilišta i kompletnim rješenjima. Matična kuća je u Trebnju, u Sloveniji, s tim da imaju 16 kompanija u svijetu, 8 predstavništava i 7 samostalnih agenata. Trimo je sam po sebi inovativna kompanija koja je uvijek korak ispred svih, koja zna šta želi i koja svojim uposlenicima omogućava konstantan rast i napredovanje kroz razna školovanja, treninge, seminare. Tendencija zapošljavanja novih radnika uvijek postoji u zavisnosti od razvijanja posla.

"Jednostavno, biti dio Trimo tima je velika čast jer uvijek iz vas izvlači najbolje, a opet s druge strane podstiče Vas da se usavršavate u svakom smislu. Trimo je uvijek tu za kupca, ispunjava sve njegove želje, njegova zamisao je naša zapovijest koju realizujemo uz podršku tima stručnjaka", zaključuje Ilićeva.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti