Braća Ervin i Elvin Blažević: Nogometaši o čijim tortama priča cijela BiH

13.03.2017. 08:37 / Izvor: Akta.ba

Braća Ervin i Elvin Blažević, reprezentativci mininogometne reprezentacije BiH, uspjeli su spojiti dvije velike, nespojive, ljubavi.

Braća Ervin i Elvin Blažević, reprezentativci mininogometne reprezentacije BiH, uspjeli su spojiti dvije velike, mnogi bi rekli nespojive ljubavi u poslu. Naime, osim nogometa, koji njeguju od malih nogu, uspješno se bave poslastičarstvom, a njihove torte i ostale slastice među omiljenim i najtraženijim su u glavnom gradu BiH.

Nakon završetka Srednje ugostiteljsko - turističke škole, smjera za poslastičarstvo, odlučili su proširiti znanje u zemljama gdje je poslastičarstvo tradicija.

"Specijalizirali smo se u Francuskoj, gdje smo sarađivali sa najboljim slastičarima Azurne obale, a jedan od njih je i Christophe Niel, te u Bolonji, gdje smo završili kurs Maestro di gelato. Već dugi niz godina posjećujemo sajmove poslastičarstva i sladoledarstva u Riminiju u Italiji, gdje pratimo trendove modernih poslastica", kaže Ervin Blažević.

U okviru njihovog brenda “Twin Cakes” u ponudi osim klasičnih torti imaju i art torte, to jest 3D torte, svadbene, torte sa aplikacijama po želji. Često se susreću sa pitanjem kako uspijevaju to napraviti, a kako kažu, za sve je potrebna kreativnost.

"Ljubav prema ovom poslu je urođena. Jednostavno od malena smo volili da jedemo slatko, pogotovo kolače. Inspiracija je sama po sebi rasla, i gledajući našu mamu kako nam je spremala, mogu slobodno reći preukusne kolače, tako se razvijala ljubav prema pravljenju torti i kolača. Kada vide naša slatka djela, klijenti nas pitaju kako uradimo sve te razne dekoracije koje ljudi zatraže. Odgovor je jednostavan- morate to voljeti i ipak biti umjetnička duša da bi sve to pravili", ističe Elvin Blažević.

Nogomet im je prva ljubav, a kao reprezentativci mininogometne reprezentacije BiH osvojili su bronzu i treće mjesto u Evropi, što je prva fudbalska medalja za našu zemlju.

Osim što ljude usrećuju slasticama, Ervin i Elvin Blažević od ove godine pokrenuli su još jednu lijepu sportsku priču u Bosni i Hercegovini- Mininogometnu ligu Sarajevo, čije 12. kolo je nedavno završeno.

"Mininogomet je najbrže rastući sport u svijetu, koji rekreaciju pretvara u takmičenje. Nogomet je naš hobi gdje se opuštamo poslije posla. Ovo nam je prva godina Mininogometne lige Sarajevo i zadovoljni smo interesom ekipa. Igramo na umjetnoj travi i pravila su kao na velikom fudbalu. Novi smo i trudimo se sa ligom, koja zasigurno ima budućnost jer je na nivou cijele BiH i Evrope", zaključuje Ervin Blažević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti