Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banje Luke

25.06.2007. 13:01 / Izvor: eKapija.ba

Dragoljub Davidović je rođen 8. septembra 1946. godine u Mrčevcima, opština Laktaši. Završio je srednju Elektrotehničku školu u Banjoj Luci, a zatim Elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Davidovićev profesionalni put ide redovnim tokom: u Elektroprenos dolazi kao pripravnik, obavlja inženjerske poslove, a od 1981. godine je tehnički rukovodilac EP-ovog pogona u Banjoj Luci. Četiri godine kasnije postaje direktor banjalučkog OUR-a u Elektroprenosu, a 1992. godine, osnivanjem Elektroprivrede Republike Srpske, dolazi na mjesto direktora Elektroprenosa Banja Luka koji je pokrivao čitavu Republiku Srpsku.

Sa ovog mjesta, 2000.-te godine došao je na mjesto gradonačelnika Banje Luke.

U oktobru 2004. godine na održanim izborima građani Banje Luke su mu ponovo iskazali povjerenje, tako da je pred njim novi četverogodišnji mandat.

Gradonačelnik Dragoljub Davidović je trenutno i potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, te predsjednik Saveza energetičara. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja od kojih posebno izdvajamo priznanje počasnog člana Internacionalne lige humanista, koje mu je uručeno u maju 2003. godine, kako je to obrzloženo za „lični doprinos u promociji mira i humanizma“.

Napomena: preuzeto sa, Grad Banja Luka

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti