Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac

09.09.2008. 13:24 / Izvor: eKapija.ba

Dževad Mujkić, načelnik je Općine Lukavac od oktobra 2004. godine. Rođen je u Devetaku, općina Lukavac, 1963. godine, gdje završava Osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje stiče u Gimnaziji Lukavac nakon čega diplomira na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Profesionalnu karijeru započinje u preduzeću "Procvat" Lukavac, a po izbijanju rata pridružuje se Armiji RBiH. Karijeru nastavlja u Općinskom sudu za prekršaje Lukavac gdje obavlja poslove stručnog saradnika, a potom i sudije.

Tokom radnog vijeka obavljao je i poslove Sekretara Sekretarijata za opću upravu općine Lukavac, direktora opštinske Uprave za geodetske poslove, te diplomiranog pravnika u Centru za socijalni rad. Paralelno sa profesionalnim obavezama, od 1997. do 2004. godine angažovan je i kao vijećnik u Općinskom vijeću Lukavac, a četiri godine prije preuzimanja dužnosti Općinskog načelnika bio je i poslanik u Skupštini TK-a.

Dobitnik je najvišeg općinskog priznanja - Plakete općine Lukavac za ukupan društveni doprinos.

Oženjen je, otac jednog djeteta.

tekst & foto: Općina Lukavac

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti