Ličnosti / KULTURA I SPORT

Elvir ŠVRAKIĆ, direktor NTV Hayat Sarajevo

18.05.2007. 08:30 / Izvor: eKapija.ba

Elvir ŠVRAKIĆ direktor, NTV HAYAT, Sarajevo rođen je 13. novembra 1962. godine u Sarajevu.

U proteklih 14 godina, uspio je izgraditi stabilan kolektiv i vlastitim potencijalima dovesti TV Hayat u sami vrh bosanskohercegovačke medijske industrije.

Na putu ka ovom cilju predočio je sebi i svojim saradnicima dvije stvarnosti: snagu javne riječi i edukativno tehnoloških predispozicija koji je omogućavaju.

Od ljubavi ka medicinskim naukama zadržao je humanost i pravičnost koji ovaj kolektiv čine pozitivnom radnom sredinom a direktne i indirektne saradnike dodatno motivišu.
Kvalitativnu ekspanziju TV Hayat i kontinuirano osvajanje sve većeg broja domaćih i inostranih medijskih tržišta smatra ličnim i profesionalnim zadatkom, ali i obavezom prema rastućem gledateljstvu.
Izrazite menadžerske sposobnosti trajno demonstrira i u poslovično kvalitetnom poduzetništvu u oblasti marketinga koji je uz programski I tehnički, jedan od najznačajnijih sektora ove kuće.

Elvir Švrakić je predsjednik Asocijacije elektronskih medija (AEMBIH), Član Upravnog odbora FK Sarajevo, te u slobodno vrijeme igra GOLF.

eKapija.ba & arhiv NTV Hayat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti