Ermin Bravo: Glumac sarajevske škole

05.04.2012. 13:13 / Izvor: eKapija.ba
Ermin Bravo: Glumac sarajevske škole

Ermin Bravo, glumac i profesor na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti rođen je u Sarajevu 5. decembar 1979. godine, gdje se i školovao.

Glumio je u mnogim predstavama: "Kako sam naučila da vozim" , "Kaligula" , "Fedrina ljubav" "Helverova noć", "Zvijer na mjesecu", "Usamljeni zapad", "Dugo putovanje u noć", "Zagrljenici", "Pukovnik ptica", "Povratak u pustinju", "Oluja", "Noževi u kokoškama", "Romeo i Julija", "Priviđenja iz srebrenog vijeka", "Četvrta sestra", "Košmar o Bosni", "Život je san", "Lulu", "Time out", "Pukovnik ptica", "Povratak u pustinju", "Murlin Munro", "Mjera za mjeru" i "Lisistrata".

Sjajnu glumačku karijeru ostvario je i u filmovima: "In the land of Blood and Honey" (2011), "Prtljag" (2011), "Cirkus Kolumbija"(2010), "Na putu" (2010), "Grbavica" (2005) i "Remake" (2003).

Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca u 2005. godini, koju dodjeljuje Fondacija Mirna Filipan i nagrade "Tmačin prsten" za najbolju mušku ulogu 2004. u predstavi "Helverova noć" Kamernog teatra 55 koju dodjeljuje TmačaArt.

Bravo ističe kako je imao sreću da na početku svoje karijere radi tako dobar tekst sa dobrim režiserom Dinom Mustafićem i dobrom partnericom velikom glumicom Mirjanom Karanović. Rad na tom komadu mu je kako kaže pomogao u sazrjevanju.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti