Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Erna Čengić, apsolventica marketinga i novi član marketinške agencije Via Media: Voljela bih naučiti talijanski

06.02.2009. 16:13 / Izvor: eKapija.ba

Erna Čengić, Office manager agencije Via Media je rođena u Sarajevu gdje je završila osnovnu školu, a također i Treću gimnaziju. Ova mlada i uspješna dama je i pored svih poslovnih obaveza, veoma uspješna studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za Marketing.

Prije zaposlenja u agenciji Via Media Erna je radila kao dio Press clipping odjela u Media Intelligence Agency gdje je, između ostalog, uvidjela i svoje organizacijske vještine. S obzirom da je studij privela kraju, a kako je bila zainteresirana za dinamičniji i odgovorniji posao, prijavila se na oglas za Office Managera u marketinškoj agenciji Via Media i na njenu veliku radost, a također i svih kolega, dobila šansu da radi u jednoj jako vedroj i stimulativnoj sredini.

"To je mlad tim, ali profesionalan i uspješan i nadam se da ću u budućnosti i ja dati svoj doprinos njihovom radu", ističe Erna ponosno.

Erna kaže kako jako dobro govori engleski jezik te da inače brzo uči jezike, tako da u budućnosti planira naučiti dobro barem još jedan jezik, a kako joj je talijanski jezik jako lijep, možda će upravo on biti prvi na listi.

- "Zaista se radujem novim izazovima koji me očekuju i u budućnosti se definitivno vidim na poslovima u oblasti marketinga, za koje se, uostalom i obrazujem", zaključuje Erna.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti