Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Fuad Šišić, načelnik Općine Tešanj

03.03.2010. 17:30 / Izvor: eKapija.ba

Fuad Šišić je rođen 20.06.1960. godine u Raduši, općina Tešanj. Na dužnost Općinskog načelnika dolazi sa pozicije izvršnog direktora sektora Marketing i prodaja u Mann+Hummel ba d.d. Tešanj.

Završio osnovnu školu i gimnaziju u Tešnju, a diplomirao na Mašinskom fakultetu (proizvodni smjer) u Sarajevu 1984. godine, neposredno pred Olimpijske igre. Od tada pa do 1992. godine radio je u Unico filteru na različitim dužnostima, a kreirao je i prvi Poslovnik kvaliteta u ovoj firmi prema zahtjevima VW koncerna iz Njemačke 1989. godine.

Od 1994. do 2000. godine bio Općinski načelnik u Tešnju, a od 2000. godine vijećnik u Općinskom vijeću. Inače, poslije isteka mandata na dužnosti Općinskog načelnika vratio se na poslove samostalnog konstruktora Unico filtera, zatim reinženjeringa poslovnih procesa, vođe projekta za implementaciju informacionog sistema i na kraju izvršnog direktora sektora Marketing i prodaja u firmi Unico filter koja je privatizacijom 2005. godine preimenovana i od tada nosi naziv Mann+Hummel ba d.d. Tešanj. Oženjen, otac tri kćerke.

(Tekst i foto: Općina Tešanj)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti