Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Gavrilo Bobar, predsjednik Bobar Grupe - Biznis kao stil života

26.06.2007. 14:14 / Izvor: eKapija.ba

Gavrilo Bobar je rodjen 5.maja 1955.godine u Bijeljini., gdje je stekao osnovno i srednje obrazovanje. U periodu od 1977. do 1979. godine radio je na komeracijalnim poslovima u Fabrici savitljivih cijevi i vratila "Mladost" u Bijeljini, a od 1979. do 1989.godine obavlja više poslova i funkcija u Opštinskoj konferenciji Socijalističkog saveza radnog naroda Bijeljina. Nakon završetka Više ekonomsko-komercijalne škole i fakulteta, magistrirao je ekonomske nauke na Univerzitetu "Braća Karić" u Beogradu, a priprema i odbranu doktorske disertacije. Živi i radi u Bijeljini. Otac je dvoje djece.

Uspjeh i razvoj BOBAR biznisa je nezamisliv bez lične note i pokretačkog duha Gavrila – Bate Bobara, magistra ekonomskih nauka, predsjednika Kompanije «BOBAR», koji je u sve što radi založio cjelokupan svoj autoritet, znanje, energiju i porodično prezime. Okupio je mladu i stručnu ekipu saradnika, a i dalje ulaže u stipendiranje kadrova svih profila (20-40 studenata godišnje). Skoro da ne postoji značajnija humanitarna, kulturna, obrazovna ili sportska manifestacija koju Gavrilo Bobar nije podržao. U različitim nominacijama više puta je proglašavan za "Menadžera godine", a u 2001.godini i za "Menadžera decenije".

Podržao je i dao lični doprinos u ostvarenju ideje ponovnog kandidovanja grada Sarajeva za "ZOI" 2010. godine i projekta za izgradnju auto-puteva u BiH, a redovno pomaže održavanje velikih kulturnih i sportskih manifestacija od prestižnog znacaja za zemlju.

Predsjednik je Nadzornog odbora Udruženja građana "FENIKS" za uklanjanje mina sa prostora BiH. Inicijator je osnivanja Udruženja industrijalaca Bosne i Hercegovine i predsjednik je Skupštine ovog udruženja. Predano je radio na osnivanju Biroa zelene karte, kao krovne institucije osiguravajućih kuća Bosne i Hercegovine.

Bio je predsjednik Upravnog odbora ovog biroa u dva mandata. Obavljao je i funkciju predsjednika Upravnog odbora Biroa osiguranja Republike Srpske i predsjednika Upravnog odbora Novinske agencije RS "SRNA" Nosilac je Ordena "Svetog Save I reda" i niza drugih priznanja. Za Gavrila Bobara biznis je stil života.

eKapija.ba - BOBAR Grupa

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti