Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Georg Lazzari, generalni menadžer Lufthanse za prodajne timove u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

29.05.2008. 10:09 / Izvor: eKapija.ba

(Georg Lazzari)

Od 12. novembra 2007 godine Georg Lazzari je Generalni menadžer prodaje u Zagrebu, zadužen za prodajne timove u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Georg Lazzari rođen je 1967 godine, u Njemačkoj obitelji u Rimu.

Kao praktični dio obrazovanja, završio je “IAP”, International Airline Professional trenažni program u Milanu. Teoretski dio obuke završio je u Kelnu i Frankfurtu. Godine 1989 pridružio se Lufthansinom uredu u Milanu. Godine 1993 premješten je u Cargo odjel u Veneciju. Nekoliko godina kasnije, prešao je u Lufthansa Passenger Airline odjel u Veneciji, u centar za podršku.

1998 godine preuzima poziciju izvršnog direktora za prodaju u Sjevero-Istočnoj Italiji, zaduženog za posrednike i pridružene korisnike Lufthanse, sa sjedištem u Veneciji. Od 2003 godine bio je na poziciji Menadžera prodaje u Bolonji, oko dvije godine, zadužen za za prodajni tim u regiji Emilia Romagna kao i za ured za prodaju karata na bolonjskom aerodromu.

U Hrvatsku je došao sa pozicije Menadžera prodaje u Rimu, gdje je bio odgovoran za tržište centralne i južne Italije te za podređene prodajne timove i urede za prodaju karata na aerodromima u Firenci i Rimu.

Uživa provoditi svoje slobodno vrijeme sa suprugom Danielom, koja je Hrvatica rođena u Opatiji te sa svojim dvo i pol godišnjim sinom Matom.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti