Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Hasan Muratović novi rektor Američkog sveučilišta u Bosni I Hercegovini

25.06.2008. 17:52 / Izvor: eKapija.ba

Predstavnici Američkog sveučilišta u Bosni i Hercegovini priopćili su da će prof. dr. Hasan Muratović od rujna ove godine obnašati dužnost rektora tog sveučilišta.


"Prof. dr. Muratović logičan je izbor za rektora Američkog sveučilišta s obzirom na sve specifičnosti sustava obrazovanja na kojima se temelji princip rada tog sveučilišta u BiH, naročito kada su u pitanju način organiziranja predavanja, trajanje obrazovnog procesa, primjena Bolonjske deklaracije i uspostavljanje adekvatnog odnosa između američkog i bosanskohercegovačkog obrazovnog sustava", priopćeno je iz tog sveučilišta.

Muratović je obnašao je dužnost rektora Univerziteta u Sarajevu, premijera Vlade Federacije BiH, a šest je puta imenovan za ministra, a također je imenovan za veleposlanika BiH u Hrvatskoj.

Predstavnici Američkog sveučilišta BiH smatraju da će novoimenovani rektor na svojevrstan način doprinijeti unapređenju rada i razvoja tog sveučilišta u skladu s njegovom vizijom i misijom.

"Hasan Muratović je čovjek koji je upoznat s različitim obrazovnim sustavima u različitim sredinama i stoga smo mišljenja da će unaprijediti rast i razvoj ove visokoškolske ustanove", istaknuo je Denis Prcić, predsjednik Upravnog odbora Američkog sveučilišta u Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti