Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske

11.11.2009. 13:32 / Izvor: eKapija.ba

Igor Radojičić je rođen 1966. godine u Banjoj Luci. Po zanimanju je magistar elektrotehnike. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjoj Luci kao najbolji učenik generacije, a Elektrotehnički fakultet 1991. godine, takođe u Banjoj Luci, kao najbolji student generacije.

Postdiplomske studije slušao je i polagao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a magistarsku tezu odbranio je 2001. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci. U zvanje asistenta na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci izabran je prvi put 1991. godine, a u zvanje višeg asistenta 2002. godine.

Obavljao je poslove saradnika i na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjoj Luci i Višoj tehničkoj školi u Doboju. Kao autor i koautor objavio je jednu knjigu i 14 naučnih radova iz oblasti automatike, biomedicine, obrade signala i teorije haosa, i učestvovao na međunarodnim konferencijama u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Češkoj Republici.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske po prvi put biran je za poslanika u mandatu 1998.-2000. godine i zatim ponovo od 2002. godine do danas. U Narodnoj skupštini obavljao je dužnosti šefa i zamjenika šefa kluba poslanika i predsjednika Odbora za međunarodne odnose.

Za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske prvi put izabran je u martu 2006. godine. Kao politički analitičar držao je predavanja i objavljivao radove sa temama o političkoj situaciji u reformama u Bosni i Hercegovini, između ostalog i na međunarodnim skupovima u Beču, Bratislavi i Minhenu.

Oženjen je i otac dvoje djece. Govori engleski i francuski jezik.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa službene stranice Narodne skupštine RS)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti