Irma Rahmanović: Marljiva studentica i vrsna košarkašica

22.02.2013. 11:28 / Izvor: Radiosarajevo.ba
Irma Rahmanović: Marljiva studentica i vrsna košarkašica

Najbolja košarkašica ženskog košarkaškog prvenstva naše zemlje i simpatična Banovićanka briljira u dresu tuzlanskog Jedinstva, najkorisnija je igračica domaće elite, a kako kaže, vrlo je zadovoljna razvojem svoje karijere.

Irma Rahmanović prema svim statističkim parametrima najbolja je košarkašica ženskog košarkaškog prvenstva naše zemlje. Simpatična Banovićanka briljira u dresu tuzlanskog Jedinstva, najkorisnija je igračica domaće elite, a kako kaže, vrlo je zadovoljna razvojem svoje karijere.

''Moram biti zadovoljna razvojem dosadašnjeg dijela sezone. Bilo bi nezahvalno reći bilo šta drugo... Zaista smo naporno trenirali, počeli smo s pripremama dok ostale ekipe nisu ni pomišljale da se vrate s odmora. Trud se isplatio, i slobodno mogu reći da nam je plan sezonu okončati bez poraza. Imamo odličan tim, a trener Azur Sakić istinski je košarkaški profesionalac. Usuđujem se reći da je upravo on ''glavni krivac'' za sve ono dobro što naša ekipa postiže ove sezone'', kaže Irma Rahmanović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Naša sagovornica vodeća je u poretku najboljih košarkašica Lige 6, postiže najviše poena po utakmici, a u vrhu je listi s ostalim statističkim parametrima. Skromno naglašava da je tajna u kvalitetu tima, koji uz svoje dobre predstave, uvijek u prvi plan izdvoji nekog pojedinca.

''Moram biti zadovoljna svojim igrama, ali uvijek ima prostora za napredak. Ipak mislim da je tajna mog uspjeha u dobrim nastupima tima, jer košarka je kolektivni sport. Meni je u Tuzli lijepo, mada interesa i ponuda ne fali. No, sve to držim po strani, i skoncentrisana sam na svoj klub.''

Irma smatra da je ženska košarka u našoj zemlji u vrlo teškoj situaciji, ali ni da stanje ovog čarobnog sporta u regiji nije mnogo bolje.

''Definitivno prolazimo kroz težak period. Ako znamo da Bosna i Hercegovina nema nijednu žensku reprezentativnu ekipu, ništa bolje ne možemo ni očekivati. Govorim to jer sam prošla kroz sve reprezentativne selekcije i poznajem osjećaj nastupa za nacionalni tim.''

Velika je to čast, i nadam se da će se po ovom pitanju uskoro nešto promijeniti. Naša zemlja ima mnogo talentovanih košarkašica kojima ne smijemo dopustiti da sreću traže u dresovima drugih reprezentacija'', smatra Rahmanović  koja osim sjajnih predstava na parketu, stiže ispuniti i druge obaveze.

''Studentica sam treće godine hemije i inžinjerstva na Prirodno - matematičkom fakultetu u Tuzli. Mnogo truda ulažem kako ne bih zapostavila i taj vrlo važan segment mog života. Moram biti zadovoljna, iako imam jako malo slobodnog vremena. Imam svoj pravac i put, držim ga se. Uz dobru organizaciju i kvalitetan plan, sve se može stići'', reče na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba ova sjajna košarkašica za čije će se ime u godina koje dolaze, mnogo čuti...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti