Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Jago Lasić, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH

01.03.2010. 10:31 / Izvor: eKapija.ba

Jago Lasić je rođen 30.9.1949. u Uzarićima kod Širokog Brijega. Trenutno obnaša dužnost potpredsjednika Gospodarske komore Federacije BIH. Što se tiče formalnog obrazovanja 1973. godine završio je Fakultet ekonomskih znanosti u Zagrebu.

U sustavu gospodarskih komora počeo je raditi od 1.1.1994., a u toj oblasti ostao je sve do danas. Posljednjih nekoliko godina u Komori obnaša funkciju predsjednika ili potpredsjednika.

Ova Komora inače predstavlja, služi i promovira interese svojih članova i interese županijskih komora. Partner su nadležnim organima izvršne vlasti i uprave prije svega u pripremi i donošenju zakona, drugih propisa i mjera ekonomske politike i instrumenata kojima se uređuje ekonomski položaj gospodarskih subjekata.

Također, ta se suradnja, čiji je glavni cilj zastupanje interesa članova Komore, posebice odvija u pripremi i donošenju strategija razvoja, sektorskih ekonomskih politika, pripremi i donošenju mjera unaprjeđenja izvoza roba i usluga, promociji gospodarstva u zemlji i inozemstvu i sl.

Što se tiče oblasti unaprjeđenja gospodarstva i poduzetništva rade na koordiniranju zajedničke aktivnosti komora, poduzimaju mjere za unaprjeđenje, razvoj i primjenu inovacija, tehničkih i normativnih standarda, te zaštiti domaće proizvodnje i uređivanju tržišta.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti