Lana Delić, glumica - Ples i gluma kroz život

18.07.2012. 14:24 / Izvor: eKapija.ba
Lana Delić, glumica - Ples i gluma kroz život

Lana Delić, glumica rođena je 21.07.1983. godine. Akademiju scenskih umjetnosti u klasi prof. Miralema Zupčevića završila je u Sarajevu.

Srednju medicinsku školu završila je u Zenici. Do sada je učestvovala u filmskim i televizijskim projektima kao što su: SS Yew, dugometražni film, Nevzat Kaya, Erotika, kratki film, Elvir Muminović, Sjeverni pol, kratki film, Mirela Trepanić, Zločin, kratki film, Selma Spahić, Potjera, kratki film, Mirela Trepanić, Pokreni se, Omladinska TV emisija,te Hugo, interaktivni dječiji kviz.

Od predstava okušala se u: Copy, režija Branko Vekić (BNP Zenica), Nevakat,režija Slađana Kilibarda (BNP Zenica), Sex laži i divlje guske, Brak iz Aleje kestenova, Balcanic Story, Muškarci, Zlatna jabuka i princeza paunica…

Ova mlada bh. glumica nagrađena je na festivalu "Mostarska liska" za najbolju glumicu u predstavi "Desdemona", dobitnica je stipendije Kantona Sarajevo za talentovane student, kao i stipendije ZDK za uspješne student.

Od 1990. godine do 2007. godine bila je član Saveza izviđača, od 1995. do 2002. godine bila je član plesno-modnog studija “"Shadows", a od 1994. godine do 1998. godine član odbojkaškog tima Zenica.

Od ostalih vještina posebno se ističe u Latino – američkim standardnim plesovima.

Govori engleski jezik.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti