Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa

09.12.2014. 14:28 / Izvor: eKapija.ba
Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, prva je na Liderovoj listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Puljić je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa proglašena desetu godinu zaredom.

Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, prva je na Liderovoj listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Liderova lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa predstavljena je u četvrtak na 4. susretu "Žene u biznisu" održanom u organizaciji tog poslovnog magazina.

Puljić je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa proglašena desetu godinu zaredom.

U svom govoru Puljić je između ostalog istaknula kako žene niti danas nisu u poslovnom svijetu pozicionirane onako kako to zaslužuju i kako bi po sposobnostima, osobinama i zalaganju trebale biti.

Ženska je populacija puno uspješnija u procesu obrazovanja, kada se gleda po ocjenama, no nažalost, nakon tog procesa se gube. Treba puno više osvijestiti hrabrost koju ponekad nemamo, kazala je Puljić, te poručila ženama da moraju biti puno odlučnije, hrabrije, beskompromisnije.

Biografija

Ljerka Puljić rođena je 1954. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovno školovanje i gimnaziju kao i studij na Ekonomskom fakultetu (smjer plan i analiza). Po završetku studija Ljerka Puljić započinje karijeru zapošljavanjem u tadašnjem Republičkom ministarstvu za znanost, tehnologiju i informatiku, gdje se najviše bavila praćenjem i politikom razvoja znanstvenih kadrova. Nakon položenog stručnog ispita i godinu i devet mjeseci rada odlazi iz državne administracije, procijenivši da će svoje želje i ambicije uspješnije moći ostvariti u gospodarstvu te se zapošljava u kompaniji Ledo.

Karijeru u Ledu započela je na najjednostavnijim poslovima plana i analize s kojih je vrlo brzo promaknuta na poslove unapređenja organizacije te marketinga, gdje je 1989. godine postala direktorica marketinga. Na poslovima direktorice marketinga zatječe je 1994. godine preuzimanje Leda od strane Agrokora, nakon čega je ubrzo imenovana glavnim direktorom Leda. U razdoblju od 1995. Do 1998. godine obavlja restrukturiranje Leda, novi investicijski ciklus i kadrovski potpuno obnavlja kompaniju. 1998. godine imenovana je izvršnim direktorom marketinga Agrokora, centralne funkcije na kojoj je bila odgovorna za koordinaciju i kontroling marketinških aktivnosti svih Agrokorovih kompanija. 2000. godine postaje članicom Uprave Agrokora odgovornom za Agrokorove strateške poslovne grupe u području planiranja, marketinga, prodaje i nabave.

Na toj poziciji ostaje do danas, a od 2008. godine odgovorna je i za Agrokorovu Poslovnu grupu poljoprivreda.

Tijekom karijere pohađala je niz stručnih konferencija, bila sudionicom niza seminara te prošla različite programe edukacije. Posljednjih godina sudjeluje i kao gost predavač na visokoškolskim institucijama, stručnim skupovima i konferencijama. Članica je Nacionalnog vijeća za konkurentnost, te predsjednica Udruge trgovine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

2010. godine Ljerka Puljć je u Londonu u organizaciji European Supermarket Magazina (ESM) i Institute of Grocery Distribution (IGD) izabrana među 20 najuspješnijih poslovnih žena u Europi za izvrsnost u sektoru hrane i maloprodaje.

Dobitnica je nagrade CROMA za Životno djelo 2010. Ljerka Puljić živi u Zagrebu i majka je jedne kćeri. U svojoj karijeri rukovodila se prvenstveno načelom da je predan rad i učenje osnova za svaki uspjeh. U svojoj karijeri odgojila je niz danas uspješnih poslovnih ljudi.

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

poslovni.hr/ekapija.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti