Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Michael Mendenhall iz Walt Disneya prelazi za direktora marketinga HP-a

21.09.2007. 17:21 / Izvor: communis

Michael Mendenhall, dugogodišnji direktor u firmi Walt Disney Company, dodijeljena funkcija višeg potpredsjednika i direktora marketinga, što stupa na snagu 1. oktobra 2007.

Mendenhall, star 45 godina, će biti odgovoran za sve aspekte HP-ovih korporativnih marketing operacija globalno, uključujući brand marketing, istraživanje tržišta i korporativne komunikacije.

„Michael donosi marketinška i komunikaciona uvjerenja svjetske klase i snažan strateški fokus sa kreativnom mogućnošću za postizanjem izvanrednih rezultata“, rekao je Shane Robinson, izvršni potpredsjednik i direktor strategije i tehnologija, HP. „Očaran sam da ćemo imati pojedinca ovakvog stasa koji će voditi korporativni marketing.“

Mendenhall dolazi u HP iz kompanije Walt Disney, gdje je proveo posljednjih 17 godina. Trenutno vodi sve marketing i reklamne aktivnosti za Walt Disney Parks and Resorts, poslovanje vrijedno 10 milijardi USD u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji.

Njegove oblasti odgovornosti uključuju globalni imidž branda, marketing strategiju, planiranje, publicitet, oglašavanje, medije, nove medije / online, interaktivnu TV, marketing strateških savezništava, specijalne događaje i promociju, kao i customer-managed aktivnosti.

Mendenhall će biti podređen Robinsonu.

Mendenhall je diplomirao na Emerson koledžu u Bostonu.

eKapija/communis

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti