Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Milenko Krajišnik, član Upravnog vijeća Centralne banke BiH i viši asistent na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci

08.09.2009. 11:45 / Izvor: Centralna Banka BiH (CBBH)

Dr. Milenko Krajišnik je rođen je 10. augusta 1966. godine u Srbcu, gdje je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu. Ekonomski fakultet, smjer Poslovna ekonomija, završio je 1989. godine u Banjoj Luci. Magistarski rad o temi "Uloga monetarnog odbora u okviru ekonomske politike u uslovima tranzicije" odbranio je 2004. godine na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, na kojem je i doktorirao 2009. godine, sa temom "Javne finansije kao instrumenti kreiranja ekonomske politike".

Profesionalnu karijeru započeo je 1990. godine kao finansijsko-komercijalni direktor u preduzeću "Motajica" u Srbcu. Od 1991. do 1993. godine radio je kao sekretar za privredu, finansije i budžet u Opštini Srbac, od 1993. do 1997. godine bio je direktor ekspoziture Razvojne banke u Srbcu, a od 1998. do 2001. godine pomoćnik ministra za trgovinu Republike Srpske.

Od 2002. godine je asistent na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci. Bio je član upravnih i nadzornih odbora u više preduzeća i fondova, učesnik je u izradi više studija i projekata iz oblasti strateškog planiranja i upravljanja javnim finansijama. Autor je više naučnih i stručnih radova.

Zaposlen je kao viši asistent na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci na predmetima "Ekonomika i razvoj nacionalne privrede" i "Ekonomika Evropske Unije". Obavlja i dužnost savjetnika ministra finansija Republike Srpske.

U okviru stručnog usavršavanja, stekao je certifikat procjenitelja vrijednosti preduzeća, te pohađao veći broj seminara u zemlji i inostranstvu.

Tekst i foto: Zijada Kovač, koordinator Službe za odnose s javnošću CBBiH

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti