Mirza Velić zaigrat će u dresu U-20 košarkaške reprezentacije BiH

15.06.2016. 11:47 / Izvor: Akta.ba
Mirza Velić zaigrat će u dresu U-20 košarkaške reprezentacije BiH

Mirza Velić rođen  je u julu 1996. godine. Prve košarkaške patike obukao je za KK Play Off nakon čega je zaigrao za KK Igman.

Mirza Velić rođen  je u julu 1996. godine. Prve košarkaške patike obukao je za KK Play Off nakon čega je zaigrao za KK Igman. Danas je student druge godine BURCH Univerziteta na Odsjeku za Menadžment i trenutno igra za jedini univerzitetski klub u Bosni i Hercegovini KK BURCH na poziciji playmakera.

Njegovo ime našlo se i na spisku selektor U-20 košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Muminović nakon objave spiska igrača na koje računa za Evropsko košarkaško prvenstvo, koje se igra u Grčkoj od 12. do 24. jula tekuće godine. 

Ovo je za njega veliko zadovoljstvo, a osim Mirze na spisku su se našli i:  Ivo Garić, Milan Lužajić, Amar Balić, Nedim Đedović, Armin Topić, Ibrahim Durmo, Haris Čurevac, Sandro Gačić, Edin Atić, Rijad Smajlović, Imran Polutak, Markus Lončar, Kenan Karahodžić, Fahrudin Mangafić i Enis Memić.

Na spisku pozvanih bili su  i Damir Hadžić, koji se zbog obaveza u SAD nije mogao odazvati i Đorđe Aleksić, koji je povrijeđen, pa je selektor Muminović uputio poziv Gariću i Topiću.

U stručnom štabu reprezentacije će biti Samir Lerić i Miran Pehar.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti