Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Muamer Muftić, glavni i odgovorni urednik magazina "Vaše nekretnine": Ja hoću, ja mogu, ja moram!

02.02.2009. 13:24 / Izvor: eKapija.ba

Muamer Muftić rođen je u avgustu 1978. godine u Olovu. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završavio je u Varešu, a poslije završetka gimnazije 1997. život ga dovodi u Sarajevo gdje upisuje Fakultet kriminalističkih nauka na kojem stiče zvanje diplomirani kriminalist.

"Moje porijeklo vezano je za selo Ligatiće, smješteno između Vareša i Olova, gdje su rođeni i moji roditelji. Prema dostupnoj historijskoj građi, svi vareški Muftići potomci su hadži Mehmed efendije. Za selo Ligatiće, vežu me posebne uspomene koje smatram svojim drugim domom", ističe Muftić.

Još u ranom djetinjstvu, Muamer se bavio sportom i igrao nogomet po olovskim travnjacima, a slobodno vrijeme provodio na proplancima planine Zvijezde i obližnje rijeke Krivaje. Međutim, zbog svakodnevnih poslovnih obaveza i objektivnog nedostatka vremena, sport, kako kaže, u njegovom životu danas zauzima manju važnost.

"Danas, najviše slobodnog vremena provodim sa svojom porodicom, suprugom, šestogodišnjom ćerkicom i dvogodišnjim sinom", kaže Muftić sa zadovoljstvom.

Nakon završetka fakulteta i obavljanja različitih poslova na kojima je stekao zavidno iskustvo, 2007. godine odlučuje se na osnivanje firme "Zamm media" čiji je i direktor, a u okviru koje uspješno posluje magazin "Vaše nekretnine", te internet portal www.literatura.ba namijenjen za nabavku, zastupanje i prodaju stručne literature i organizaciju seminara.

"Naredne poslovne aktivnosti i budući projekti vezani su upravo za usavršavanje i poboljšavanje dosadašnjih projekata tj. časopisa Vaše Nekretnine i web stranice www.literatura.ba", dodaje on .

Od stranih jezika aktivno govori engleski jezik, a kaže da ima želju da savlada još jedan svjetski jezik. Njegova životna i poslovna filozofija koju nosi još iz studetskih dana glasi: "Ja hoću, ja mogu, ja moram"!

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti