Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Muhidin Hrapović, direktor JUB d.o.o. Sarajevo: Organizacija i marketing su nešto što posebno volim, te uživam da debatiram na te teme

06.03.2009. 13:56 / Izvor: eKapija.ba

Muhidin Hrapović rođen 1964. godine u Sarajevu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Djetinjstvo je, kaže, proveo u sarajevskom naselju Čengić Vila gdje je, maštajući da jednog dana postane dio tima FK Sarajevo, igrao beskrajno mnogo fudbala.

"Trenirao sam u FK Sarajevo godinama i bio sam izuzetno talentovan, tako bar drugi kažu, međutim spletom okolnosti van terena nisam uspio da do kraja pokažem svoj talenat", ističe Hrapović te dodaje da mu se mladalački život odvijao sasvim uobičajeno kao i kod ostale raje, osnovna i srednja škola, kafići, faks, prvi posao...

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, Hrapović se zaposlio u Tvornici čarapa "Ključ" gdje je za deset godina karijere radio na svim pozicijama koje jedan dipl.ecc. može proći u firmi. Ogromno iskustvo koje je stekao u ovoj kompaniji mu je bilo od izuzetnog značaja za nastavak karijere.

"Radio sam uvijek na odgovornim mjestima u firmi, te sam poslije prešao da radim u firmu JUB na mjesto direktora kompanije, koja je eksluzivni uvoznik asortimana matične kuće iz Slovenije. Već 11 godina sam na toj dužnosti, a organizacija i marketing su nešto što posebno volim, te uživam da debatiram na te teme", navodi Hrapović.

Što se tiče privatnog života Hrapović kaže da mu je porodica glavni podstrek u životu, "akumulator", čežnja i težnja koja mu pomaže da i na poslovnom planu ostane pristupčan, korektan i, kako to raja voli reći, normalan.

Ovaj uspješni menadžer aktivno govori njemački i slovenski jezik, a njegova velika ljubav – nogomet je, u nedostatku vremena, postao hobi.

Kompanija JUB na čijem je čelu, je stara 135 godina i to bogato iskustvo je stvorilo niz velikih brendova u oblasti proizvodnje boja (Jupol,acrylcolor...). Matična firma je organizovana kao dioničko društvo, dok je firma kćerka u Sarajevu organizovana kao d.o.o. Firma JUB ima sve moguće standarde kvaliteta(ISO 9000, ISO 14000,ETA,...), posjeduje certifikate za fasadne sisteme od najprestižnijih evropskih instituta, te uživa veliko povjerenje kod svojih potrošača. Niz sitnih humanitarnih aktivnosti koje se ne publiciraju kako se ne bi izgubila osnovna nit, a to je humanost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti