Mustafa Halilović, viši voditelj prodaje Avona: Vodi biznis vrijedan 40 miliona dolara

17.04.2012. 16:00 / Izvor: eKapija.ba
Mustafa Halilović, viši voditelj prodaje Avona: Vodi biznis vrijedan 40 miliona dolara

Mustafa Halilović, viši voditelj prodaje Avona za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, prelazeći na ovo mjesto 2011. postao je odgovoran za vođenje biznisa vrijednog preko 40 miliona dolara, što odgovara vrijednosti potencijala ovog tržišta.

Halilović, rođen 17. marta 1979., skoro čitavo radno iskustvo vezan je za ovu kozmetičku kompaniju za žene. Naime, u Avonu počinje sa radom još od 2003. gdje obnaša razne funkcije. Prva pozicija mu je bila zone manager u Avon BiH gdje je radio do 2007. Nakon toga prelazi u Avon Albaniju, te Avon Hrvatsku, a od 2009. do 2011. je zadužen za BiH gdje je postigao veliki uspjeh.

Naime, u 2010. Avon BiH je pod njegovim vodstvom ostvario najbolji rezultati i BiH je bila jedina zemlja koja premašila ostvareni prodajni plan u slavic regiji. Na toj poziciji ostaje do 2011. kada prelazi na sadašnju funkciju.

Njegovo glavno zaduženje je razvijanje strategije i poslovnog modela za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju (Gateway projekat) i Dunavski region (9 zemalja) u saradnji s DOC timom kao i razvijanje alata za provođenje strategija. Razvija i prati predviđanja prodaje na terenu, te kreira budžet i planove za ove tri zemlje.

Prije dolaska u Avon radio je godinu dana (2001.-2002.) kao prevoditelj švedskog, engleskog i bosanskog jezika u Švedskoj u sklopu programa "VOGA", koji je organizirala "Save the Children" i IOGT-NTO Ronneby iz Švedske. U Švedskoj je radio i u McDonaldsu kao vođa smjene.

Po povratku u BiH počinje raditi kao voditelj prodaje u kompaniji Biba-BiH iz Tuzle gdje ostaje godinu dana (od polovine 2002.-polovine 2003.). Nakon toga počinje njegova karijera u Avonu.

Što se tiče obrazovanja dvije godine je pohađao Gimnaziju Meša Selimović u Tuzli, a dva zadnja razreda srednje škole završio je u St. Patrick’s College-u u Wellingtonu na Novom Zelandu. Nastavlja se i dalje obrazovati pa upisuje Ekonomski fakultet, smjer marketing na Univerzitetu u Tuzli.

Sebe opisuje kao motivisanu osoba s visokim iskustvom u menadžmentu, prodaji, upravljanju skladištima te prevođenju.

Oženjen je, otac dvoje djece.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti