Nedim Haverić: Maštao da postane košarkaš, a završio u računovodstvu

29.09.2014. 12:52 / Izvor: eKapija.ba
Nedim Haverić: Maštao da postane košarkaš, a završio u računovodstvu

Nedim Haverić prvi je čovjek Capitalia-e d.o.o. računovodstvenog servisa koji za cilj ima ažurno evidentiranje poslovnih transakcija te izradu finansijskih i menadžerskih izvještaja za svoje klijente.

Nedim Haverić prvi je čovjek Capitalia-e d.o.o. računovodstvenog servisa koji za cilj ima ažurno evidentiranje poslovnih transakcija te izradu finansijskih i menadžerskih izvještaja za svoje klijente. Kompanija je osnovana 2000. godine od kada uspješno sarađuje sa svim državnim institucijama i inspekcijama prezentirajući finansijsko poslovanje na zakonom predviđen način.

Razvoj kompanije baziran je na unapređenju znanja i vještina zaposlenika te konstatnom praćenju i usvajanju novih tehnoloških dostignuća.

Haverić je rođen 23.06.1976. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a nakon toga i Ekonomski fakultet. 

U razgovoru za naš portal Haverić kaže kako formalno i neformalno obrazovanje ima bitnu ulogu u razvoju karijere.

"U današenje vrijeme je jako važno shvatiti da učenje ne završava okončanjem formalnog obrazovanja. Svaka aktivnost učenja i prihvatanja promjena važna je za personalni razvoj", ističe Haverić.

Prvo radno iskustvo stekao je u fondaciji "Odraz", koja je implementirala projekte Svjetske banke. Poslije je prešao u HVB-Central profit banku koju kasnije preuzima UniCredit Banka. Na navedenim radnim mjestima promijenio je mnogo pozicija od blagajnika pa do direktora poslovanja s pravnim licima.

U svom dosadašnjem radu priča nam kako je ponosan na rast i razvoj Capitalia-e, a želja za uspjehom i stvaranjem moderne firme koja će se ponositi kvalitetnim kadrom, stručnošću i zadovoljstvom klijenata, kaže presudna je za ostvarene rezultate.

U poslovnom smislu smatra kako je važno imati pozitivnu energiju i biti proaktivan, tražiti rješenja i rješavati probleme.

"Mislim da je česta pojava traženja opravdanja i razloga za nerealizaciju ciljeva, i to je potrebno promijeniti", dodaje on.

Mladim ljudima koji tek počinju da se probijaju u poslovni svijet Haverić poručuje da vjeruju u sebe i odvoje malo vremena za postavljanje svojih ciljeva, jer ukoliko to ne učine, do kraja života će ispunjavati tuđe.

Priča nam kako uživa u svemu što radi i zadovoljan je sa svim što imam te se raduje svemu što planira ostvariti.

Kada su upitanju poslovni planovi Haverić kaže kako planira rast i razvoj Capitalia-e.

Slobodno vrijeme rezervisano za porodicu i prijatelje

Nekoliko detalja iz privatnog života Haverić je otkrio za čitaoce našeg portala.

Njegovo slobodno vrijeme je rezervisano za porodicu i prijatelje. Povremeno sa prijateljima igra tenis ili uživa prateći sina koji trenira košarku. U ranoj mladosti maštao je da postanem košarkaš i igra u najjačim ligama svijeta.

Moto kojim se vodi u životu: "Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra, odnosno dok možeš čini dobro jer sutra može biti prekasno."

Kaže kako nema najdražu knjigu, jer svaka koju je čitao je bila dobra u svoje vrijeme, tako da najčešće čita stručnu ili motivacionu literaturu.

U autu sluša: Dinu Merlina, Zabranjeno pušenje…

Najviše ga nasmijavaju sinovi, Haris (11 godina) uvijek ima nove viceve i Dino (4 godine) ne mora pričati viceve, dovoljno je da počne pričati.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti