Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Nihad Imamović, predsjednik Uprave ASA Holdinga

26.10.2009. 17:31 / Izvor: eKapija.ba

Nihad Imamović je od 1996. godine na čelu grupacije koja je lider u autoindustriji Bosne i Hercegovine. Ovaj mašinski inžinjer, radio je 14 godina u Tvornici automobila Sarajevo. Imao je dvije specijalizacije u Volkswagenu u Njemačkoj istražujući na konstrukcijama karoserija za Caddy vozila, te unutrašnjoj opremi putničkih vozila. Nakon rata uključuje se u razvoj autoindustrije u BiH kroz razvoj ASA grupacije koja je omogućila uvoz prvih automobila.

Imamović je direktno angažovan u jačanju privrednog razvoja Bosne i Hercegovine kroz predsjedavanje upravnim odborima Asocijacije poslodavaca BiH i Udruženja poslodavaca FBiH, koji kroz tripartitne razgovore sa vladama i sindikatima unapređuju poslovni ambijent.

Od 1997. godine je predsjednik Upravnog odbora KK Bosna ASA BH Telecom, a od 2005. godine i član Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH.

Za dosadašnji rad dobitnik je priznanja “Menadžer regiona za jugoistočnu Evropu” 2004. godine, Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2002. godine i priznanja Najbolji menadžer u Bosni i Hercegovini 1999. godine. Volkswagen AG ga je nagradio sa "brilijantnom iglom" za ostvarene rezultate u 2005. godini. Oženjen i otac dvoje djece. Aktivno govori njemački jezik.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa službenih stranica ASA Group)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti