Pejo Nišandžić, direktor i vlasnik Volkswagen prodajno-servisnog centra "Nipex" Tuzla - Težiti poboljšanjima da bi bili najbolji

10.03.2010. 14:42 / Izvor: eKapija.ba
Pejo Nišandžić, direktor i vlasnik Volkswagen prodajno-servisnog centra 'Nipex' Tuzla - Težiti poboljšanjima da bi bili najbolji

Pejo Nišandžić, vlasnik i direktor ovlaštenog Volkswagen prodajno-servisnog centra "Nipex" Tuzla, rođen je 1953. godine u Tuzli. Još daleke 1974. godine, od male drvene radionice sa dva aparata za zavarivanje i nešto sitnog alata Nišandžić je počeo stvarati, sada već renomiranu, porodičnu firmu.

(Pejo Nišandžić)

Kompanija "Nipex" pod ovim imenom egzistira još od 1986. godine, kada je prvi put registrovana. Nedugo poslije toga, direktor Pejo Nišandžić se odlučio započeti gradnju poslovnog centra površine 300 kvadratnih metara, koji je završen 1989. godine. Već u tom vremenu opredjeljuje se za održavanje i popravljanje, isključivo, vozila iz programa Volkswagen i Audi.

Krajem 1995. godine ponovno registruje firmu pod istim nazivom i po tada važećim zakonskim uslovima i sa šest uposlenika započinje rad, koji je bio prekinut 1992. godine. Ulazak u mrežu ovlaštenih Volkswagen trgovaca i servisera u BiH, "Nipex" je napravio 1998. godine u samim začecima osnivanja i organizovanja iste mreže.

"Volkswagen nas je uvjetovao da izgradimo nove poslovne objekte, po strogim kriterijima Volkswagena, gdje je zastupljena potpuno nova arhitektura, namijenjena za svakog ovlaštenog Volkswagen trgovca u cijelom svijetu.

U 2001. godini krenuli smo u realiziranje aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, kao ovlašteni Volkswagenov trgovac, da bi iste završili 2003. godine. U trećem mjesecu 2003. godine uselili smo u novi poslovni objekat i organizaciju rada uskladili po uputama Volkswagena, koje je isti dao u `Knjizi servisne organizacije - (HSO)` na temelju koje smo izradili softvere koji pružaju podršku u radu svim procesima u firmi.

(Salon automobila)

Prethodno su svi uposleni izučavali pomenutu knjigu i istoj se prilagodili, tako da smo za vrlo kratko vrijeme u 2004. godini izvršili i certificiranje firme po ISO 9001/2000 standardu i postali tada prvi ovlašteni trgovac sa ISO standardom. I danas smo prvi ali sa ISO 9001/2008.", ističe Nišandžić u razgovoru za portal eKapija.ba.

Ono što je veoma bitno istaći za "Nipex" jeste da je to porodična firma, u kojoj su svi članovi porodice Nišandžić uposleni. Tako su izvršni direktori u firmi kćerka Sanja – rukovodilac prodaje vozila i marketinga, a sin Saša rukovodilac servisa/postprodaje.

"Danas naša firma uspješno radi i nosi se sa svim obavezama prema dobavljačima, bankama, društvu, kao i okruženju. Trenutno je uposleno 38 radnika, od čega srž čine radnici koji su u "Nipex"-u skoro od samog ulaska u Volkswagen mrežu 1998. godine – tako da su i oni dio porodice "Nipex".

Prodajni savjetnici, servisni savjetnici, rukovodioci procesa, kao i elektroničari i mehaničari redovno se školuju i usavršavaju u skladu sa nadolazećim tehnologijama, a što im omogućava i finansira menadžment "Nipex"-a.

(Sanja Nišandžić, rukovodilac prodaje vozila i marketinga)

Proces servisa u "Nipex"-u u potpunosti je zaokružen tako da servis raspolaže sa svim neophodnim i potrebnim dijagnostičkim uređajima i specijalnim alatima, vrhunski opremljenim limarsko-lakirerskim centrom, kao i `hotelom za gume` – savremenim skladišnim prostorom za sezonsko skladištenje i čuvanje guma naših klijenata", pojašnjava Nišandžić i dodaje da za budućnost imaju izrađenu strategiju daljeg razvoja te da se ne planiraju zaustaviti na sadašnjim aktivnostima.

Prema njegovim riječima, sa konkurencijom se moguće boriti samo pod jednim uslovom – uvijek težiti poboljšanjima da bi bili najbolji.

Nagrade

Volkswagen AG svake godine bira najbolje organiziran servis po uputama Volkswagena. U 2005. godini za najbolje organiziran servis sa najboljim rezultatima u BiH, pa i u široj regiji proglašen je "Nipex" što je za rezultat imalo dodjelu "Zlatne značke VW AG" rukovodiocu servisa Saši Nišandžiću.

2006. godine vlasnik i direktor Pejo Nišandžić proglašen je menadžerom godine – najviše priznanje za izvanredne menadžerske rezultate, kvalitet usluge i vrhunski servis, a koje dodjeljuje Agencija za izbor najmenadžera za Bosnu i Hercegovinu i jugoistočnu Evropu.

2006. i 2007. godine "Nipex" dobija priznanje od strane ASA AUTA i dvije godine zaredom osvaja prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu prodaje vozila.

2007. godine "Nipex" dobija priznanje od strane ASA AUTA i osvaja prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu postprodaje.

2008. godine Auto Media Group izabrala je "Nipex" kao najboljeg dilera u kategoriji prodaje automobila u BiH.

(Saša Nišandžić, rukovodilac servisa/postprodaje)

2008. godine "Nipex" postaje bogatiji za još jednu zlatnu značku i priznanje Volkswagen AG-a za najbolje organizovan prodajno servisni centar u BiH i široj regiji.

2009. godine rukovodilac servisa Saša Nišandžić na godišnjoj konferenciji postprodaje ASA AUTA izabran je za najboljeg saradnika za marku Volkswagen.

Rukovodstvo firme Nipex, kaže direktor Nišandžić, opredijelilo se za povećanje učešća na tržištu putem visokok stepena zadovoljstva klijenata sa motom "Sigurnost prije svega".

Ovaj moto, pojašnjava Nišandžić, proizilazi iz dosadašnjeg iskustva i uloženog truda u to da klijenti pored zadovoljstva pruženim uslugama u servisu, a samim tim kvalitetom ugrađenih originalnih dijelova, te zadovoljstva prilikom kupovine novog ili rabljenog vozila, dolaze u Nipex sa sigurnošću u svakom pogledu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti