Predrag Turnić, direktor Friend travela: Za uspjeh je potrebna vjera u sebe

08.05.2014. 11:55 / Izvor: eKapija.ba

Predrag Turnić, direktor turističke agencije Friend travel već od tinejdžerskih godina počeo je da se zanima za turizam. Naime, rođen je u Dubrovniku, gdje su i njegovi roditelji dugo godina radili u turizmu.

Predrag Turnić, direktor turističke agencije Friend travel već od tinejdžerskih godina počeo je da se zanima za turizam. Naime, rođen je u Dubrovniku, gdje su i njegovi roditelji dugo godina radili u turizmu.

Kada je došlo vrijeme za studiranje upisuje Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Trebinju, a kako kaže za eKapija.ba, obrazovanje mu je pomoglo da teoretski uđe i shvati suštinu turizma.

"Počeo sam sa radom 2005.godine posle završenog fakulteta kao vlasnik i direktor sopstvene turističke agencije. Za vrijeme studiranja honorano sam radio u firmama za prevoz putnika i turističkim firmama", priča nam Turnić.

Danas vodi uspješnu agenciju Friend travel, sa sjedištem u Trebinju, a njegov recept za uspjeh je ozbiljan i odgovoran pristup poslu uz maksimalno angažovanje. Njegov radni dan nerijetko traje i do 20 sati dnevno , ali ponosan je da u svemu što radi ima podršku porodice.

"Posebno sam ponosan na to što od dva radnika u početku poslovanja, agencija je danas izrasla u ozbiljnu uspješnu turističku agenciju koja zapošljava od pet, pa u sezoni do 10 turističkih radnika. Agencija uživa reputaciju ozbiljne i profesionalne turističke agencije u Istočnoj Hercegovini", ističe naš sagovornik, te dodaje da je za uspjeh nekog posla potrebna prije svega vjera u samog sebe tj. svoje sposobnosti, odgovornost i upornost u svom poslu. Njegova poslovna filozofija je rad, rad i samo rad.

Inače, agencija Friend travel godišnje dovede oko 12.000 gosti u BiH, koji uglavnom borave 1-2 dana. Od ove godine agencija je maksimalno angažovana na povećanju broja gosti koji bi boravili duži period u našoj zemlji.

"Planovi za budućnost su nam proširenje poslovanja agencije u smislu povećanja broja dovođenja inostranih gosti u BiH i proširenju voznog parka (turističkih minibusa i autobusa)", kaže naš sagovornik.

No iako se bavi turističkim poslom, sam nema vremena za odmor, te kako kaže od 2005. godine nije bio na godišnjem odmoru. Međutim, kad ima slobodnog vremena onda ga najradije provodi sa porodicom,  a najviše ga nasmijavaju dječiji nestašluci. Opušta ga i slušanje starogradske muzike.

A.Š.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti